Sony Xperia Z1 nu som Compact

0

Xperia_Z1_Compact_wallenrud

En av 2013 års flaggskeppsmobiler kommer nu i ett mindre format men med samma prestanda.

Ja Sony Xperia Z1 låg på toppen under 2013 tillsammans med HTC One och Iphone 5S och kanske en radda fler enligt er. I år på CES-mässan i Las Vegas presenterade Sony en mindre modell av samma telefon.

Telefonen är på 4.3 tum mot storebror på 5 tum och den kompaktare modellen har även ett så kallat vinterläge som möjliggör användande av mobilen även med vanliga vantar på. Resten är faktiskt samma som på den större modellen. Som till exempel en kamera på 20,7 megapixlar och så är ju telefonen så klart vattentålig.

  • 4,3-tums TRILUMINOS™-display med X-Reality™ for mobile.
  • 4G och quad-core-processor, 2,2 Ghz med 2GB RAM.
  • Sony G Lens, bildsensorn Exmor RS™ for mobile (1/2,3 tum, 20,7 MP) och bildprocessorn BIONZ™ for mobile.
  • Vatten- och dammtålig (IP55 och IP58). Skärm av härdat glas med en stomme i aluminium.
  • Telefonen kommer i svart, vit, rosa och limegrön med planerad säljstart i februari i Sverige.

Jag har nu haft den härligt grön/gula modellen ett tag och jag är ju, sedan tidigare, helt förtjust i just Xperia Z1. Denna modellen har ju ett mer normalt mått vilket jag tycker är för litet, jag föredrar föregångaren.

Men denna mindre modell är ju dock fullpackad med samma presentanda så det är ett ypperligt köp. En av de stora anledningarna till att jag älskar den är att den är vattentålig, det gör att man slipper ett orosmoment på stranden, gymmet eller i vardagen för den delen.

Att den kommer i två klara färger tillsammans med de traditionella tycker jag är kul och det livar upp lite. Jag får många blickar när jag tar fram min.

Jag skulle säga att detta är ett rekommenderat köp!

Här kan du se priser och butiker. 

5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *