Ta bort mossa från tak

Ta bort mossa från tak

0

Som villaägare måste man ta hand om ALLA delar av huset. Källare, vind, tak, förråd, garage, fasad, trädgård, insidan, avloppen och mycket mer. Jag tycker det är väldigt spännande att upptäcka alla delar av huset. I bland klarar vi det själva och ibland inser vi att vi måste ta in hjälp. 

20151004_114823

I dag ägnade vi dagen åt taket. Vi bor i sutteränghus så ena sidan av taket (söderläge) blir väldigt svårt att nå, men vi såg att på den sidan fanns nästan INGEN mossa alls, men på norrsidan var det desto mer. Jag fick vara den som gjorde jobbet då sambon inte gillar höjder, det gick jättebra. För att få ner mossan använde jag mig av denna takskrapa från Nelson Garden.

 

 

 

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 16.40.32

Jag nådde inte hela vägen till toppen men fick verkligen bort det mesta. Sedan rensade jag hängrännan från otroliga mängder sand (?). Körde lite högtryck där för att verkligen spola bort skiten. Använde även denna skopa men jag gillade inte den då den var i fel storlek och formad på ett sätt som inte passade mig i alla fall. Tillslut tog jag bara händerna och grävde upp skiten.

20151004_114816

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 16.42.39

När allt var klart körde jag Tak GTI över taket för att få bort det sista och hålla taket rent från ny påväxt. Hoppas det funkar. Kul var det i alla fall. Märkligt, men jag älskar verkligen att jobba med huset. Det känns så värt det för att det är för mig (och sambon förstås) jag gör det. Inte som när man bodde i bostadsrätt och motvilligt deltog på städdagar för att man var tvungen.

En fantastisk söndag helt enkelt.

Här nedan är en film från Nelson Gardens sida som förklarar pedagogiskt hur man ska använda produkterna.

Produkterna finns på Ö&B samt ICA Maxi. Vi köpte delarna på båda ställen då de inte hade alla på samma ställe just i går.

TAK Gti 299 kr

Skopa 49,90 kr

Teleskopskaft 299 kr

Takskrapa 69 kr

Totalt: 716,90 kr

Bilder på Nelson Gardens produkter kommer från deras hemsida.

4 / 5 stars     
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *