Taiga utsedd till vinnare i Fast Companys 2022 World Changing Ideas Awards

Taiga utsedd till vinnare i Fast Companys 2022 World Changing Ideas Awards

Vilka underbara maskiner de har. Kolla in Taiga och försök komma på vilken du ska köpa till mig när jag fyller år i augusti! 🥳

Taiga Motors Corporation, ledande tillverkare av elektriska terrängfordon, har utsetts till vinnare i kategorin Best World Changing Idea North America i Fast Companys 2022 World Changing Ideas Awards.

– Vi är hedrade att få detta prestigefyllda erkännande från Fast Company. Vi grundade Taiga för drygt sex år sedan med ett uppdrag att revolutionera terrängfordonsbranschen med elfordon. Denna utmärkelse bekräftar vårt uppdrag ytterligare och fungerar som bevis på de framsteg vi har gjort mot att förändra hur människor ger sig ut i naturen, säger Taigas vd Sam Bruneau.

Taigas VD Sam Bruneau

Taigas mål är att elektrifiera terrängfordonssegmentet, den mest utmanande och krävande fordonskategorin. Som en banbrytande tillverkare av terrängfordon inkluderar produktlinjen både olika typer av snöskotrar samt vattenskotrar.

De specialbyggda elektriska drivlinorna gör att utomhusentusiaster kan utforska naturen utan att kompromissa med prestanda, buller, tillförlitlighet och effektivitet. Inget underhållsbehov av drivlinan, anpassningsbara drivparametrar och exakta gasreglage bidrar till användarvänlighet och tillgänglighet.

Nu på sitt sjätte år utser World Changing Ideas Awards 39 vinnare, 350 finalister och mer än 600 hedersomnämnanden – med klimat, social rättvisa och AI och data bland de mest populära kategorierna. En panel av framstående Fast Company-redaktörer och reportrar valde ut vinnare och finalister från mer än 2 997 bidrag inom transport, utbildning, mat, politik, teknik, hälsa, social rättvisa och mer. Dessutom har flera nya kategorier lagts till i år, inklusive klimat, natur, vatten och arbetsplats.

Fast Companys sommarnummer 2022 kommer att visa upp några av världens mest uppfinningsrika entreprenörer och företag som tacklar globala utmaningar. Frågorna lyfter bland annat fram probiotika för korallrev, lättmonterade kithem för flyktingar eller katastroföverlevande, ett 3D-utskrivet vaccinplåster, en elektrisk lastbil och ett system för att värma hem från spillvärmen från en fabrik.

– Vi inspireras konsekvent av nytänkandet och kreativiteten som människor använder för att lösa några av vårt samhälles mest akuta problem, från bostäder till klimatkrisen. Fast Company njuter av sin roll i att förstärka viktigt, innovativt arbete för att möta stora utmaningar. Våra journalister har identifierat några av de smartaste initiativen som lanserats sedan 2021, som vi hoppas både ska ha en meningsfull inverkan och leda till att andra blir en del av lösningen, säger David Lidsky, interimschef för Fast Company.

Om Taiga

Taiga (TSX: TAIG) är ett kanadensiskt företag som återuppfinner marknaden inom powersport med banbrytande elektriska terrängfordon. Genom ett rent tekniskt tillvägagångssätt har Taiga tänjt på gränserna för elektrisk teknik för att uppnå extrema kraft-till-vikt-förhållanden och termiska specifikationer som krävs för att överträffa jämförbara högpresterande motorfordon med förbränningsmotor. De första modellerna som släpptes inkluderar en rad elektriska snöskotrar och vattenskotrar för att möta en snabbt växande efterfrågan från fritids- och kommersiella kunder som letar efter bättre sätt att utforska naturen utan kompromisser. https://www.taigamotors.com.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *