Tre av tio vill inte äga sin bil

Tre av tio vill inte äga sin bil

0

Något det pratas en del om är detta att inte äga en bil men ändå nyttja en. I dag har du möjligheter att hyra grannens bil, vara med i en bilpool eller kanske privatleasa.

Enligt en undersökning som försäkringsbolaget IF gjort är det närmare tre av tio med körkort som inte vill äga sina bilar. Det är en ganska stor siffra vilket tyder på det komplicerade i att äga en bil. Det är mycket att tänka på, många oväntade utgifter. Delningsekonomin har också blivit större och många väljer bilpooler och nu på senare tid även att hyra grannens bil.

– Bilen har under decennier varit en statussymbol och att äga en bil har för många varit lika med drömmen om oberoende. Men den synen håller på att ändras. Att äga saker har blivit mindre attraktivt. Istället prioriterar många enkelhet och smidighet, säger Dan Falconer, motorexpert på If.

Av 4000 svarande på enkäten ville de flesta ha tjänstebil och efter det ligger bilpoolen. Men fler och fler blir intresserade av privatleasing på grund av dess enkelhet. På senare tid har månadskostnaden också blivit rimligare vilket gör det ännu lättare att välja just privatleasing. Vad är fördelarna? Ja du plockar ut en bil och företaget du köpte den av sköter ALLT, service, däckbyten ja hela balunsen. Otroligt bekvämt om man har en hel del att göra (familj och jobb tex) och inte har intresse av bilen på det sättet.

pexels-photo

I Stockholm har det också dykt upp en annan typ av biltjänst som är ganska intressant. Det finns flera aktörer på den här marknaden men det innebär, lite kort, att man blir ”medlem” hos denna tjänst och har en app där man kan se alla lediga bilar som finns i staden. Via appen kan man boka en bil i närheten och sedan låsa upp den med mobilen och använda bilen som du behagar. Parkering sker var du vill, bara bilen kan stå där i 24h utan att det är städnatt eller p-biljetten tar slut. Smart grepp om man bara behöver ta sig över staden och har en del att bära eller är trött i benen. 🙂

Tips!

Personal Carshopper

GoMore

Bytabil.net Bra artikel om privatleasing

Sunfleet

Bilpoolen.nu

Drive Now

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *