Utomhusbevakning med Netatmo

Utomhusbevakning med Netatmo

Netatmo bygger på sitt stall av produkter för att skapa trygghet och övervakning av ditt hem. Allt från regnmätare till avancerade kameror och så klart enheter som mäter temperaturer och kvalitet på luften i ditt hem. 

Nu är det dags att lansera en produkt som går utanför huset som låter dig ha koll på vad som rör sig där ute. Kameran har tydligen någon form av intelligens och kan se skillnad på om det är en människa, bil eller djur som stryker runt huset. När den upptäcker något av detta så skickas en notifiering till din mobil.

Den fungerar också som avskräckande eller hjälpande genom att den har inbyggt ljus som lyser upp uppfarten eller entrén.

Presence är snäppet vassare än existerande utomhussäkerhetslösningar på marknaden. Som den enda konsumentinriktade säkerhetskameran för utomhusbruk som använder en sofistikerad djupinlärningsteknik, Smart-SightTM, kan Presence analysera och meddela vad som händer utanför huset. Detta är den bästa lösningen för den snabbt växande efterfrågan på smarta utomhussäkerhetssystem, förklarar Fred Potter, grundare och VD för Netatmo.

Datalagring som möter allas behov och respekterar integritet

Följande funktioner är inkluderade i Presence: smarta notiser, full HD videoinspelning och lagring, samt en tidslinje med översikt över händelser. Kameran lagrar inspelningar lokalt på ett internt micro SD-kort och kan automatiskt överföra bilder till en FTP-server. Lagringen är helt kostnadsfri.

Dataöverföring från kameran till användarens smartphone säkras av en genomgående kryptering för att garantera en så hög säkerhetsnivå som möjligt. Dessutom varnar Netatmos säkerhetssystem användaren omedelbart om en ny enhet eller IP-adress som inte blivit godkända vill få tillgång till Presence-kameran.

Kameran, som heter Presence, kommer i tredje kvartalet av 2016 och visas nu upp på CES i Las Vegas. Pris har jag inte blivit informerad om ännu.

Här hittar du mer om Netatmo.

 

Netatmo Netatmo

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *