Vad är väl en fest på Louvren?

Vad är väl en fest på Louvren?

0

Jo det ska jag tala om, det är nämligen få förunnat att få smyga runt på muséet nästan helt själv. Vilken kväll det var. 

Anledningen till besöket var att bilmärket DS hade uppdaterat en modell och slog på stora trumman. De inbjudna bestod till största del av livststilspress och modeintresserade. DS skapar nämligen bilar som riktar sig väldigt mycket till den målgruppen. Jag kommer ta upp DS i ett separat inlägg senare, men nu till festen.

Dagen började 03.00 med att klockan ringde. Eller det är iof en lögn eftersom jag knappt lyckades få en blund under natten på grund av sjukdom. Men upp gick jag, tog en dusch bredde mackor att äta i bilen och packade det sista. Flyget spenderades ihopkrupen i ett hörn, djupt sovandes.

När vi landat tog presschefen, Lena Ronnelius, oss på besök på två ställen där man visar upp Citroën och DS vilket var en fin upplevelse. Ena stället hade egentligen stängt för ombyggnad men hon fick in oss ändå 🙂

Sedan gick vi på lunch där vi åt tre rätter och satt och babblade i typ 2-3 timmar. Sedan gick vi till hotellet där jag hann ta ett bad och svida om på 60 minuter. Bra jobbat. Utanför hotellet gick det sedan shuttels till Louvren för oss ca 2-300 journalister från Europa. Festen var ute på gården samt precis under glaspyramiden. Vi lyssnade på presentationen och fick se det nya med bilen och lyssna lite på vad designern tänkte och så vidare. Sedan fick vi chansen att intervjua just chefsdesignern.

Lite senare valde vi att ta en tur inne på Louvren där en guide tog oss med på en 30 minuters tur där hon visade de största verken, sedan fick vi gå själva. Jag hade aldrig tidigare varit där och när jag visar folk bilder och filmer så förstår jag att det var väldigt unikt att få vara nästan helt ensam. I vissa rum var jag i stort sett HELT ensam. Inga köer där inte.. 🙂 Visste ni att om ni ska se alla verk och gå igenom hela Louvren så får ni en promenad på 14 km. Bra träningspass..

Sedan fortsatte minglet och vi var tillbaka på hotellet vid midnatt.

En fantastisk dag och kväll i Paris med nya människor jag fick förmånen att träffa.

Your email address will not be published. Required fields are marked *