WALLENRUD TESTAR BEO PLAY A1

WALLENRUD TESTAR BEO PLAY A1

0

WALLENRUD TESTAR BEO PLAY A1

Det danska företaget B&O lanserar stilistiska prylar lite då och då, nu senast högtalaren Play A1 som påminner om en hamburgare men levererar ett makalöst ljud. 

Play A1 är som en liten karamell, den minsta i gänget men med ett ljud som imponerar. B&O är kända för design och ekivoka stil och jag gillar inte allt, det ska jag inte sticka under stolen med, men denna pärla är sannerligen härlig. Det är den prisbelönta formgivaren Cecilie Manz som står för designen.

IMG_3307

”Vi lever på ett helt annat sätt med musiken i dag, och när det gäller val av högtalare är det många som värdesätter kvaliteter som elegans, enkelhet och flexibilitet. Högtalaren ska leverera kraftfullt och stort ljud till deras hem, vara lätt att använda och samtidigt fungera för ett aktivt liv”, berättar Henrik Taudorf Lorensen, Corporate Vice President för B&O PLAY.

”Med Beoplay A1 har vi suddat ut gränserna för vad en ultrabärbar högtalare kan erbjuda och gjort det möjligt att ta med sig ett kraftfullt ljud och en snygg design vart man än ska.”

Enligt B&O är detta något kunderna saknat, en mycket mer mobil högtalare som kan följa med på stranden, festivalen, campingen eller bara på stan. Högtalaren är utrustad med mikrofon så du kan ta samtal över högtalartelefonen och batteriet ska hålla upp till 24 timmar enligt dem själva.

Jag gillar den rejäla designen och materialvalen men det gör att den bli lite tyngre, om man kan säga att 0,6 kg är tungt.

Ljudet däremot, herregud så bra. Skön bas som inte slår över eller låter illa tillsammans med en väl balanserad ljudbild gör att det blir en fröjd att lyssna på vad som helst. Dessutom, på grund av dess form, så hör ju alla lika mycket då högtalaren är rund.

Pris 2 499 kronor.

Material:
Anodiserad aluminiumkupol, polymerbas och läderrem

Effektförstärkare:
2 x 30 W, klass D, för bas och diskant
2 x 140 W maxeffekt

Effektivt frekvensområde:
60 – 24 000 Hz

Laddningstid:
2,5 timmar

Your email address will not be published. Required fields are marked *