WALLENRUD TESTAR: iRobot Roomba® 980

WALLENRUD TESTAR: iRobot Roomba® 980

Editors choice
0

Den gamla hederliga robotdammsugaren. Den har några år på nacken nu men jag tycker att det är först nu vi börjar se resultatet av utvecklingen. I dag kan du faktiskt köpa en robotdammsugare som ersätter den traditionella dammsugaren.

Jag är städexpert. På riktigt. Jag älskar att städa och gör det varje dag. Jag bor på 186 kvm fördelat på två plan. Det ena planet är entré, kök, badrum och ett socialt vardagsrum. Här rör vi oss mest och här blir det skitigast. På nedre plan är det biorum, kontor, gym, bastu, badrum, förråd m.m. Här blir det lätt dammigt men eftersom det är mindre prylar och öppnare så fungerar en robotdammsugare alldeles ypperligt.

Under en lång period testade jag iRobot Roomba 980 på nedre plan och det fungerade så vansinnigt bra.

+
Kan schemaläggas
Kan styras med appen oavsett var du är
Är tillräckligt smart för att upptäcka smuts och veta vart den har varit och ska
Slickar sig längs hörn och kanter och får med allt
Trots sin rundhet jobbar borstarna på bra och når in i hörnen
Jobbar extra bra under soffan och sängen, ställen man gärna glömmer bort
Sköter laddning och allt på egen hand. Du behöver inte bry dig.


Den klarade inte av våra trösklar, den jobbade sig upp men fastande sedan på mitten. Vi fick stänga alla dörrar som var möjliga och sätta ut virtuella väggar där dörrar saknas.
Vi har en ganska fluffig matta som den inte heller älskade
Kostar väldigt mycket pengar

Men trots de negativa aspekterna såg jag fördelarna som tyngre då jag ALDRIG behövde släpa ner den stora tunga dammsugaren för trappen. Dessutom så blev sambon plötsligt intresserad av att dammsuga?! Win Win va?

Prislappen är hög, den ligger på 11 000 kronor så du måste se det som en investering. En robotdammsugare passar bäst till den som har stora ytor, inte så mycket saker framme och ett hektiskt liv. För med de nyare modellerna kan du ersätta den traditionella dammsugaren. Jag lovar.

[bctt tweet=”För med de nyare modellerna kan du ersätta den traditionella dammsugaren. Jag lovar.” username=”asawallenrud”]

HEMSIDA iROBOT ROOMBA 980

img_0093 img_0094 img_0095 img_0096 img_0098 img_0099 img_0100 img_0101

4.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *