Wallenrud testar: Nya Nissan Note

Wallenrud testar: Nya Nissan Note

0

CAM00138

En småbil med stora ambitioner. Med Nissans speciella formspråk och ett enormt baksäte faller jag för Note.

Exteriört

Jag gillar Nissan excentriska designer på sina bilar. Alla har speciella drag som karaktäriserar dem från alla andra. Personligen gillar jag bilar som bjuder på lite mer än vanlig trist design. Våra vardagsbilar har en tendens att se ganska lika ut, ingen vågar riktigt sticka ut så som Nissan gör.

Skärmavbild 2014-03-16 kl. 11.58.33

CAM00140

Interiört

Här faller jag inte alls. Plastigt, billigt och för enkelt. Jag har svårt för den här typen av inredning.

CAM00120 CAM00127CAM00114

Baksätet är enormt. Min sambo som är 191 cm lång satt i fram och drog stolen längst bak. Han hade även kunnat sitta bakom sig självt för det fanns gott om utrymme kvar. Jag skulle nog önska att man flyttade fram baksätet bara lite grann och utökade lastutrymmet.

CAM00133Skärmavbild 2014-03-16 kl. 12.13.19

Hur var den att köra?

En klar förbättring med den nya motorn från förra generationen, har jag hört. Jag har ju inte kört den tidigare men enligt andra erfarna testare så är det som natt och dag. Den förra var pinsamt seg och trött medan denna är betydligt piggare. Jag tyckte den skötte sig bra, axade på väl och verkade tillräckligt stark. Den var lite svagare i långsam rullning som man fick lägga i 1:an även med lite fart, men det kan man ju leva med.

Den var kul att köra, lätt att växla, bra sikt.

Du kan förstås lägga till det mesta i teknik som parkeringshjälpen som är min största favorit.

Priset ligger på från 128 900 kr. För alla motoralternativ kolla HÄR!

 

4 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *