Wallenrud testar Samsung S8+

Wallenrud testar Samsung S8+

Editors choice
1

Som en av de första i landet fick jag chansen att testa nya Samsung S8+. Jag var obeskrivligt nyfiken på denna lur av privata skäl så det var med lycka jag fyllde den med alla mina sedvanliga appar och började använda den som min primära telefon. Hur gick det då?

Första intrycket

Snygg. Mer långsmal är stor och med så mycket skärm man kan få på den ytan. Stilig MEN.. Av alla telefoner i världen så är denna den absolut halaste telefonen jag stött på. Den är som en blöt tvål i duschen. Livsfarligt. Det kom inget skal med så jag har varit extremt försiktig under testperioden men det där med att ligga i sängen med luren är som att be om en blåtira eller krossad tand, just saying!

Den kommer i tre olika färger där den svarta, Midnight Black, är ganska anonym och trist men samtidigt klassisk, min test-telefon är Orchid Gray som också är den vackraste och även den jag själv beställt. Sedan finns även Arctic silver. Telefonen kommer i ytterligare två färger men tydligen inte till Sverige, Coral Blue och Maple Gold.

Prestandan

Lite minus för placeringen av fingerscannern. Jag förstår varför den sitter på baksidan men jag förstår inte varför de valt att sätta den bredvid kameran. Varje gång, på riktigt varje gång, jag trevar efter scannern så kladdar jag ner kameran. Om man använder Samsungs egna fodral så blir det för hög kant så jag med långa naglar inte alls kan använda den. Ogenomtänkt.

Mycket fingeravtryck blir det. På alla håll och kanter. Men eftersom telefonen är så hal som den är så har man ju ändå skal och fodral och då betyder ju fingeravtrycken ingenting.

Jag gillar dock deras ”always on-display” lite som en smart klocka som alltid kan visa tiden på ett strömsnålt sätt. Jag kan välja lite vad jag vill ha för information och ställa in färger m.m. Det besparar både mig och telefonen en del då jag slipper slå på den för att kolla klockan.

Displayen är ju fantastisk. I standardmode så är skärmen inte maxad så det måste du själv gå in och ändra på. Otroligt ljusstark vilket passar bra i soliga förhållanden, som nu i sommar, att den dessutom tål vatten gör den perfekt till stranden.

Kameran är ok. Jag är van vid den helt fantastiska kameran i Huaweis mobiler så jag är lite partisk, ingen slår dem på fingrarna. Men ja, kameran är bra även om samsung Note 8 förmodligen får en betydligt bättre hårdvara. Mjukvaran är däremot väldigt bra med en kamera som alltid fotar fler än en bild för att fånga exakt rätt ögonblick osv. För mig som sätter kameran i fokus (haha) så lutar jag ändå mer åt Huawei P10 som har en magisk kamera. Men den här duger gott åt de flesta.

Här ser du en referensbild från min Huawei Mate 9 PRO och tre bilder från Samsung S8+, alla är oredigerade. (PS. Alla bilder tagna PÅ Samsung S8+ är tagna med min Huawei).

Batteriet har under testperioden varit väldigt bra. I början brukar batterierna vara lite slöa innan man gått igenom några cykler men jag är väldigt nöjd.

Den är snabb i gränssnittet men har ett uselt tangentbord, ladda ner Swiftkey i stället.

Problemen

Jag hade lite problem med den. Mottagningen var usel typ överallt. Jag använde samma SIM-kort som jag alltid har och där jag normalt har jättebra täckning var den näst intill obefintlig. Förstår inte varför.

Jag gillar en app som heter Sing by Smule. Det är en sorts karaoke där man sjunger med andra människor. Jag provade så klart det och det gick jävligt dåligt. Mikrofonen fungerade inte trots försök med fem olika headsets. (Alla dessa headsets fungerar utmärkt i min andra telefon). Det kunde i bland komma igenom någon ton eller så, så den var inte helt avstängd. Kan inte komma på vad som är fel… hade jag köpt den hade jag gått tillbaka med den.

Bixby, Samsungs assistent. Klarar mig utan, speciellt här i Sverige.

Du har flera alternativ till hur du vill att din telefon ska låsas upp. Fingerscannern (funkar bra), koder (funkar bra), ansiktsläsare (funkar bra men ska gå att använda av obehöriga om de har en bild på dig..) och iris-scannern som typ inte alls fungerar. Har du linser är det kört, har du glasögon måste de av samt att du måste stå länge med stora ögon i rätt belysning för att lyckas. Jag har typ aldrig lyckats.. Du kan också ställa in säkra platser via adresser och wi-fi nätverk.

4.5 / 5 stars     
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *