Xperia XZ Premium med nya Motion Eye™-kameran – Nytt på MWC

Xperia XZ Premium med nya Motion Eye™-kameran – Nytt på MWC

0

Då var det dags för Sonys släpp på MWC (Mobile World Congress) som trycker mycket på deras fantastiska slow motion filmande. Är det något du använder?

Kombinera super slowmotion med en 4K skärm med HDR så verkar du få en helt sinnesjukt bra telefon. Vi kollar också på XA1 samt XZs som släpptes samtidigt.

Från pressutskick

– Vi var först med vattentåliga smartphones, först med 4K-skärm i en smartphone och har länge haft ett tekniskt ledarskap inom smartphonekameror. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av våra smarta produkter med världens första Super slow motion i en smartphone och världens första 4K HDR-smartphoneskärm. I vår lanserar vi dessutom Xperia Touch, som är ett nytt och revolutionerande interaktivt fönster till appar, interaktion och underhållning, säger Rikard Skogberg, nordisk PR- och produktchef för Sony Mobile.

Xperia XZ Premium 

Xperia XZ Premium är Sonys mest banbrytande smartphone hittills, med nya avancerade Motion Eye™-kameran som fångar rörelser som inte ens ögat kan se, 4K HDR-skärm, uppdaterad exklusiv design och ännu fler intelligenta funktioner än sina föregångare.

Kamera som automatiskt fångar bilder åt dig

I Xperia XZ Premium förenas Sonys kunnande från ‘α’ och Cyber-shot™-kamerorna för att skapa nya Motion Eye™, vilket gör att kameran fångar liv och rörelser som ingen annan smartphone kan. Xperia XZ Premium är den första smartphonen med en minnesutrustad Exmor™RS-sensor, vilket ger fem gånger snabbare bildscanning och dataöverföring. Det inbyggda minnet möjliggör videoinspelning i 960 bildrutor per sekund, vilket gör Xperia XZ Premium till världens första smartphone med Super slow motion – resultatet blir att slow motion-effekten blir fyra gånger långsammare än med andra smartphones[1].

Med Predictive Capture ligger Xperia XZ Premium alltid steget före. När kameran är igång och detekterar en rörelse börjar den automatiskt att spara bilder i sensorns inbyggda minne, så från sekunden innan du klickat på knappen har du redan ett urval av upp till fyra bilder att välja mellan, ifall ditt öga råkat missa ett ögonblick eller ditt finger var för långsamt. Utöver detta har den nya Motion Eye™-kameran på 19 MP hela 19 procent större pixlar som fångar mer ljus för detaljrikare och skarpare bilder även i svagt ljus. Ytterligare kameraförbättringar inkluderar en helt ny G-lins med enastående skärpa och Bionz™ processing engine som fångar rörliga objekt mer precist.

Världens första 4K HDR-skärm

Skärmen i Xperia XZ Premium är på 5,5 tum och är världens första 4K HDR-display (High Dynamic Range, 2160×3840) i en smartphone. Den använder Sonys BRAVIA TV-teknologi tillsammans med TRILUMINOS™-teknologi vilket ger överlägsen realism och häpnadsväckande ljusstyrka, färg och kontrast.

Fullmatad prestanda …

Xperia XZ Premium är en av de första telefonerna med Qualcomms® Snapdragon™ 835-plattform, vilket gör att den är framtidssäkrad för fiberliknande nedladdningshastigheter på upp till 1 Gbps med sitt integrerade Snapdragon X16 LTE modem.

Den kraftfulla processorn maximerar även telefonens hårdvara vad gäller grafik och batteriförbrukning. Filöverföring blir också maximerad tack vare USB 3.1, vilket är tio gånger snabbare än USB 2.0 för hastigheter upp till 5 Gbps. Precis som föregångaren är den även utrustad med USB Type-C™, vilket gör att sladden alltid har rätt sida upp.

… paketerad i en vacker design 

Xperia XZ Premiums harmoniska och enhetliga design omfattar en välvd glas- och metallexteriör som när den vänds ger ifrån sig en spegeleffekt på baksidan. På sidan sitter fingeravtrycksläsaren bekvämt för enkel och säker upplåsning av telefonen. Tack vare IP65/68-klassificeringen[4] behöver du inte oroa dig för regn eller damm, och med ett förstärkt Corning® Gorilla® Glass 5 på både fram- och baksidan tar telefonen tålighet till nya höjder. Xperia XZ Premium kommer i färgerna Luminous Chrome och Deepsea Black.

Intelligens till nästa nivå 

Xperia XZ Premium lär sig kontinuerligt om användaren och anpassar och ger rekommendationer baserat på användarens beteende för Xperias smartaste och personligaste upplevelse hittills. Batteriet maximeras med Smart Stamina vilket noggrant uppskattar hur länge din nuvarande laddning räcker baserat på ditt normala användningsmönster, och varnar dig om du riskerar att ta slut på batteriet innan dagen är över. Med Battery Care[5] and Qnovo Adaptive Charging skyddas batteriet mot onödigt slitage för upp till dubbelt så lång livslängd. I Norden levereras dessutom Xperia XZ Premium med snabbladdaren UCH12W.

Ljud & gaming 

Med High Resolution Audio-uppspelning och DSEE HX™-teknologi är ljudet i Xperia XZ Premium i toppklass. Telefonen skalar upp streamade och mp3-låtar till nästintill high-res-kvalitet, och med LDAC aktiverat tappas ingen kvalitet när du spelar musik trådlöst då den överför tre gånger mer ljuddata jämfört med normal Bluetooth.

Genom att koppla ihop telefonen med din PlayStation®4-konsoll kan du spela spelen direkt i displayen, som tack vare processorn, minnet och 4K-skärmen gör spelupplevelsen bättre än någonsin.

Your email address will not be published. Required fields are marked *