8K och 98 tum – det är tv det

8K och 98 tum – det är tv det

Vi har knappt tagit till oss av 4K innan man går ut hårt med 8K. Jag har sett 8K tv för några år sedan redan men nu verkar det vara på stark frammarsch, men för vem?

Tv-apparater med 4K börjar bli mer och mer vanligt i dag men det är knappt någonting som sänds i 4K. Alla som skapar sport-sändningar, galor och annat live har ännu inte kostat på sig att byta ut kameror och teknik till fördel för 4K vilket gör att vi bara kan se innehåll från olika streamingtjänster till exempel. Att då lägga vantarna på en tv med 8K känns lite överskattat.

LG kommer under CES att visa upp en tv med just 8K och dessutom så stor som 98 tum. Det är helt galet.. Prislappen kommer säkerligen att ligga på lite över en miljon svenska kronor.

lg-uh9500-8k-tv

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *