LG introducerar OLED Flex – världens första justerbart böjliga OLED-TV

LG introducerar OLED Flex – världens första justerbart böjliga OLED-TV

Vi har böjbara skärmar på mobilerna, det finns en datorskärm från LG som är böjbar och nu kom också tv:n, hur taggad är du?

Mobiltillverkare har redan haft vikbara skärmar i telefoner i några år och de blir bättre och bättre. Nyligen lanserade ju också LG en datorskärm där man med en knapp kan gå från plan till böjd. Att kunna krypa in i ett spel och känna sig omgiven är magiskt, att kunna räta ut den för jobb är fantastiskt och att vrida den på högkant och böja skärmen är helt sjukt.

Pressmeddelande

LG Electronics lanserar nu den 42 tum stora TV-modellen LG OLED Flex (LX3), i Norden.

Modellen har sina rötter i LG:s tioåriga OLED-utveckling tillika marknadsledarskap och är marknadens första böjliga OLED-TV med målet att erbjuda en gaminguppevelse i absolut toppklass. LG OLED Flex paradnummer är den i 20 steg motoriserat justerbara välvningen av skärmen, från konventionellt platt till 900R. LG OLED Flex bygger vidare på funktioner som gjort LG:s utbud av TV-modeller med OLED-paneler populärast bland gamers. Utöver den avgrundsdjupa svärtan och de verklighetstrogna färgerna OLED- tekniken medger har också responstiden trimmats till 0,1 millisekunder, samtidigt som input lag minimerats, för att ge maximal inlevelse under spelsessioner. För maximal komfort även under långa spelsessioner har LX3:s skärmyta utrustats med LG:s Super Anti-Reflection-beläggning, vilken minskar distraherande reflektioner och därigenom ansträngningen på ögonen.

”Vi är stolta över att kunna introducera OLED Flex, en produkt för den som vill både ha kakan och äta den gällande välvningsgrad på skärmen. Vi vet att många söker sig till välvda skärmar för att få djupare
inlevelse, speciellt för gaming, därför kan LX3 krökas upp till 900R”, säger Erik Svalberg, Product Specialist vid LG Electronics Nordic. ”Däremot finns situationer där krökningen inte är önskvärd, särskild när flera ska titta samtidigt. Med OLED Flex får du båda TV-skärmar i en och samma produkt.”

Justermånen hos LG OLED Flex går bortom välvningsgraden, av vilka två kan ställas som favoritlägen för enkel åtkomst via fjärrkontrollen. Andra parametrar likt lutning och höjd kan justeras för ergonomi och användarvänlighet. Lutningen kan ställas 10 grader upp och 5 grader ned, medan höjden kan justeras 140 millimeter, allt för användarvänligast och bekvämast möjliga upplevelse. Fördelarna vid gaming tar inte slut på hårdvarusidan, även specifika mjukvarulösningar för anpassning av LX3 har utvecklats. En funktion för virtuell justering av tillgänglig bildyta gör det möjligt att krympa den aktiva yta på skärmen som brukas för rendering av bild. Användare kan istället välja att skala ned bilden till exempelvis 32 eller 27 tum som visas mitt på skärmen, i ovankant, i mitten eller i nederkant. Denna funktion är tänkt att hjälpa användare positionerade nära OLED Flex vid spelande av realtidsstrategi (RTS) eller förstapersonsskjutare (FPS) på professionell nivå, där en överblick över hela aktiva skärmytan premieras över maximal inlevelse.

En ny LX3-exklusiv app, Game, ökar också produktens användbarhet. Här erbjuds unika skärmsläckare, genvägar till populära appar som Twitch och YouTube och en överblick över inkopplade enheter, allt på en och samma skärm. Gaming Optimizer har också förbättrats hos OLED Flex, där ljud- och bildinställningar snabbt kan optimeras efter spelgenre. Själva ljudet levereras ut i rummet med hjälp av dubbla framåtriktade element med uteffekten 40 watt, och en inbyggd mikrofon med integrerad eliminering av ekon innebär att allt som behövs för kommunikation in-game är inbyggt i LX3.

LG OLED Flex LX3 är tillgänglig nu i Norden och kompletterar LG:s existerande sortiment av OLED TV, där funktioner likt Dolby Vision i 4K i 120 Hz och HDMI 2.1-funktioner som adaptiv uppdateringsfrekvens (VRR) och auto low latency mode (ALLM) är standard. LG OLED Flex LX3 bygger med sin justerbara välvning vidare på dessa funktioner samtidigt som modellen är G-SYNC® Compatible och certifierad enligt AMD FreeSyncTM Premium, för bästa möjliga synkronisering av bildmaterial mot bildkälla.

 

Specifikationer LG OLED Flex (42LX3):

 • Storlek 42 tum
 • Upplösning 4K UHD 3 840 x 2 160 px
 • Uppdateringsfrekvens 120 Hz
 • Paneltyp Välvd OLED m. Super Anti Reflection
 • Radie Max. 900R
 • Bildprocessor α9 Gen 5
 • Ingångar 4 × HDMI 2.1
 • VRR Ja
 • ALLM Ja
 • Adaptiv synkronisering FreeSync Premium, G-SYNC Compatible
 • Ljudsystem 2.2-kanals, 40 watt totalt m. Dolby Atmos

Rekommenderat cirkapris, inkl. moms 32 990 SEK

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *