UNDER ARMOUR OCH HTC SAMARBETAR

UNDER ARMOUR OCH HTC SAMARBETAR

0

Märket Under Armour, träningskläder, har gått i hop med mobiltillverkaren HTC för att skapa ett komplett träningspaket kallat Healthbox. Paketet går att köpa i Sverige från september. 

Jag har varit lite borta från träningsvärlden på grund av tre saker.

1. Jag jobbar så jävla hårt fysiskt på mitt jobb under sommaren så det är praktiskt taget omöjligt att orka med mer träning. (Går mellan 1 – 1,5 mil och ca 18 000 steg om dagen).

2. Jag är pank och har inte råd med gymkort.

3. Jag lever nu endast för dansen.

Men innan det så tränade jag en del och testade alla typer av hälsoband. På danslektionerna har jag ingen teknik på mig utan jag bara dansar, svettas och har kul. Men på jobbet däremot så bär jag min Appel Watch hela tiden och har därför sanslösa mängder data om hur jag rör mig på dagarna.

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 10.38.45

 

Hälsa fortfarande stort

Men det här med hälsa och träningsband är fortfarande en stor grej och det poppar upp nya modeller var och varannan dag. Nu lanserar klädmärket Under Armour och mobiltillverkaren HTC ett gemensamt koncept med hårdvara och mjukvara för att mäta och ha koll på din aktivitet.

Efter en lyckad lansering med massor av positiva reaktioner i USA är vi glada över att kunna lansera UA Healthbox i Norden", säger Kim Damkær från HTC, som är ansvarig för det nordiska samarbetet med UA. Han fortsätter: "Om du tar din träning på allvar, kan du inte lämna resultatet åt slumpen. UA Healthbox är världens enda heltäckande system som ger en fullständig överblick över all information som kan motivera dig att nå dina mål, oavsett om du är en professionell idrottsman eller vardags motionär.

Hårdvaran består av en våg, ett träningsband och en pulsmätare.

  • UA Band: Ett smart träningsarmband som mäter steg, sträcka, vilopuls, sömn och träningsintensitet (tillsammans med UA Heart Rate bröstbandet). UA Band är vattentät så det kan bäras dygnet runt och skärmen kan vara tänd hela tiden när du tränar. Stöder Bluetooth Smart och anslutning till UA Record-appen.
  • UA Scale: Kan mäta kroppsvikt, kroppsfett-procent och ge information om framsteg mot viktmål. Stöd för upp till 8 användare. Stöder WiFi och Bluetooth Smart och anslutning till UA Record-appen.
  • UA Heart Rate: En kompakt vattentät bröstband som mäter hjärtfrekvens, pulszon och träningsintensitet. Stöder Bluetooth Smart och anslutning till UA Record-appen.

htc-healthbox-global-black-phone-listing

Tillgänglighet

UA Healthbox kan köpas i Sverige i början September för en rekommenderat pris på 4 299 SEK. UA Band kan köpas separat för 1899 SEK. Finns tillgänglig på HTC.com och Elgiganten Sverige.

För mer information kan du gå till HTC:s hemsida.

Your email address will not be published. Required fields are marked *