Åsa spelar Steep – Playstation

Åsa spelar Steep – Playstation

Jag är ingen tv-spelare, jag önskar att jag var, men jag är sådan stressad ADHD:are att jag inte kan sätta mig ner i timmar och bara spela. Jag beundrar dem som kan. Men i bland kommer det spel där jag verkligen känner ett sug och precis så var det med Steep. 

Steep är inte ett spel med vapen, man blir inte jagad, man befinner sig inte i en dystopisk värld och man behöver inte ha superkunskaper i spelande. Nej, Steep bjuder på höga berg, solsken, snö och en tillbakalutad underhållning med oändliga möjligheter för att testa igen, och igen och igen så länge man vill.

Det tog mig väldigt länge innan jag tog mig tiden att spela. Jag skäms lite för dem som skickade spelt till mig för att testa men vad fan, jag gör så gott jag kan. Jag gav mig själv rätt mycket tid och spelade ganska länge. Förmodligen ett personligt rekord faktiskt.

Bergen är magiskt vackra

Steep är alltså ett spel där man åker snowboard, glidflyger och tar sig an andra extremsporter. Det är som en fri värld som blir större och större ju mer du lär dig. Man kan välja vad man vill göra, vart man vill åka och sådant gillar jag, inget tvång. Man går igenom lite basics i början och sedan avverkar man några banor i backarna innan man släpps lös. Och jag hade väldigt kul här, friheten och min personliga längtan efter skidåkningen gjorde att jag levde mig in rätt mycket. Jag är ju van skidåkare men inte van tv-spelare men det går bra vilket som. Jag tyckte det var lite knepigt att få till hopp och trix, vilket gjorde att jag tillslut stängde av spelet för jag fastnade på en bana. Den backen krävde att jag samlade ett visst antal poäng innan målgång genom olika hopp och så vidare. Men det gick inte.. Jag gjorde om backen säkert 20 gånger och då tog mitt tålamod slut. Förmodligen bara jag som inte kunde hantera kontrollerna men jag lämnade spelet där i alla fall..

Allra bäst uppkopplat

Det som troligen är det roligast med Steep är att du kan köra online mot andra. Det provade jag aldrig då jag inte ansåg att jag var tillräckligt duktig för det, men jag är sugen. Ska köra lite mer innan jag ger mig i den världen dock.

Steep™ finns till PlayStation®4 system, Xbox One och PC.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *