Audi har forskat fram syntetisk “bensin”

Audi har forskat fram syntetisk “bensin”

Audi har forskat på att lösa bensinfrågan och komma på något vettigare. Nu verkar de ha lyckats för tillsammans med Global Bioenergies har man nu kommit extremt nära, så nära så jag blir lite till mig av glädje.

Man har nu lyckats framställa något som de kallar “e-benzin”, alltså syntetiskt framställd bensin på 100 oktan som varken avger svavel eller bensen. Dock har man bara fått fram en ytterst liten mängd men bara tanken på att det går är galet, och dessutom ska det framställas genom att bara använda solenergi, vatten, väte och koldioxid.

audibenzin

Med sin forskningspartner Global bioenergies, har Audi listat ut hur man skapar syntetiskt bränsle från biomassa, eller växtmaterial, vilket gör det bränslekoldioxid-neutralt.

Ser med spänning fram emot vidareutvecklingen, kanske är detta den bästa vägen mot miljöförpestande monster? (som jag ju egentligen älskar, alltså inte för att de dödar miljön utan för att det är de roligaste bilarna..)

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *