Behöver du hjälp?

0

Hur ofta sitter du hemma och funderar på om du inte känner någon som skulle kunna hjälpa dig med en sak? Skruva i hop en möbel? Köra skräp till återvinningen? Tvätta bilen?

Skärmavbild 2014-02-10 kl. 19.29.44

Ja vad du än behöver hjälp med så kan du lägga upp ett ärende på DoMyTask.se och kanske finns det någon därute som kan hjälpa just dig.

– Du lämnar en förfrågan på hemsidan där du beskriver vad du vill ha hjälp med och vad du är beredd att betala för det, och får inom några timmar svar av ”agenter” som är intresserade av att utföra jobbet till det föreslagna priset. Agenterna som hjälper är oftast studenter, pensionärer eller andra med tid över, säger Babak Ayani, VD för Domytask.

Denna typ av service är ganska stor i USA och i oktober förra året lanserades denna sida i Sverige. Sidan visade sig bli ganska populär och finns just nu i Stockholm, Uppsala, Linköping, Västerås och Örebro.

I en undersökning som vi utförde bland 100 personer i åldern 18-60 år angav 63 % att de ofta kände sig stressade och inte hann med allt som de skulle vilja hinna med. Av dessa personer angav 74 % att de skulle kunna tänka sig att ta hjälp av andra personer för att få mer fritid om det var enkelt och billigt att göra. Samtidigt har vi en rekordhög ungdomsarbetslöshet i Sverige på ca 22%. Många av dessa ungdomar har hamnat i en moment-22 situation där de inte får jobb då de inte har någon arbetserfarenhet. Utöver att hjälpa stressade människor att få hjälp med sina ärenden hjälper Domytask även dessa ungdomar att klara av vardagsekonomin samt att få mer arbetserfarenhet så att de lättare kommer in på arbetsmarknaden.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *