Det finns is och så finns det IS – LG craft ice

Det finns is och så finns det IS – LG craft ice

Är glasklara isbollar ett måste i din sommardrink, ja då är det dags att investera i ny kyl/frys som skapar magi helt på egen hand. 

Att köpa kyl och frys i dag är inte lätt, jag vet för vi köpte nytt för några år sedan. Nu väljer man inte bara vitt, rostfritt och svart utan man måste ta ställning till uppkopplade vitvaror, smarta vitvaror, fönster i dörren, skärm i dörren, knack-funktion och så mycket mer. Här kommer nästa grej – isbollar.

Ja frys med ismaskin är inget nytt men vem fan vill ha fyrkantiga små saker, nej glasklara runda bollar är det som gäller. Man vill ju ändå dricka sin drink eller kanske whiskey med en fin isboll i.

Is är lika viktig ingrediens som dryck

Is kan faktiskt ses som en ingrediens i en drink då den späder ut alkohol eller mixer i takt med att den smälter. Detta gör ofta drinkarna än godare och behagligare för smaklökarna. En utbildad bartender har just detta i åtanke när den blandar drinkar och väljer ofta olika former av is beroende på takt man önskar att den ska smälta.

Därför ska du välja stora isbitar

För dig som inte är en utbildad bartender kan större isbitar rädda drinken. En blaskig drink med vatten från smält is kan ta bort wow-faktorn från vilken i övrigt proffsig drink som helst. Storleken på isen påverkar såklart hur fort den smälter och ju längre den exponeras för luft, desto fortare går det.

Förvara isen rätt

Istråg bredvid den frysta fisken? Helst inte om du frågar bartenders och mixologer. Isen kan nämligen fånga upp doft från andra produkter i frysen, vilket i sin tur kan påverka drinken. Separera alltid is från övriga varor i frysen för att slippa ovälkomna överraskningar.

Klar is = bättre kvalité

Ytterligare en faktor som få känner till är att även densiteten på isen påverkar hur fort den smälter. Grumlig is smälter fortare än klar is då den innehåller luft.

Om Craft Ice:

Craft Ice kan tillverka tre eller sex isbollar per dygn, till en storlek av fem centimeter i diameter. Produktionshastigheten är anpassad för att minimera luftbubblorna i isen vilket innebär att isbollarna har en klarhet på upp till 90 procent, vid produktion av tre bollar. Från dispensern går det även att få kubformade isbitar, krossad is och kylt vatten.

Craft Ice finns i produkten LG GSXV90MCDE tillgänglig hos Elgiganten till ett ca-pris av 32 995 SEK från och med mitten av juli.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *