Effektiva dagar

Effektiva dagar

0

Jag älskar när det händer saker. Oftast är jag lat och tänker att jag gör det sen. Men sen helt plötsligt slår någon på ”maskineriet” och jag tar allt på en gång. 

Det började med att vi bestämde oss för att slita ner den trasiga tapeten i sovrummet. Jag hatade den men ALLA andra har tyckt att den var snygg. Men det var ju så att den satt löst och hängde i ena kanten.

Jag visste inte alls vad som dolde sig bakom utan ville riva ner för att se vad nästa steg skulle bli. Tapeter hade vi, som vi ville få upp.

När vi fått ner hela tapeten insåg vi att den i sin tur satt på en så kallad Easy Cover, eller som målarna sa ”fusk”.

Skärmavbild 2015-08-08 kl. 13.52.05

När vi såg strukturtapeten så insåg jag att detta måste bredspacklas. Så vi åkte till målarbutiken i närheten och rådfrågade. De sa två till tre gånger bredspackling för att få det jämnt. Jag drog en dödssuck och insåg att det var mig övermäktigt. Fick snabbt tag på en målare som kom hit och satte i gång. Tack och lov. För sedan lossnade bitar av den tapeten och vi såg då att det var ytterligare två tapeter under det. Voine.. Men summa sumarum så har de nu fått till allt och och det blev så fint.

Tapeten vi satt upp kommer från DURO och heter Essens. LÄNK

FÖRE

FÖRE

MEDANS

MEDANS

EFTER

EFTER

Men då blev jag rastlös och sugen på att måla något annat så i farten började jag spackla en hall på nedre plan. Allt i den delen av huset blev totalrenoverat när vi flyttade in men denna lilla hall utanför bastu, toalett, klädkammare och förråd glömdes helt bort. Det var en samling av gula tapeter, hål, vita väggar och konstiga skåp. Vi rensade upp och har nu målat två lager av Rustas färg, Skiffer. LÄNK

HALLEN

HALLEN

Sen så har vi en möbel som stod i vårt kök i Aspudden i alla år. Den passade rätt bra in där med tanke på färgerna på köket, golvet och möblerna men blev helt fel i huset. Så jag bestämde mig för att måla även den. Här valde jag en färg från Rusta i Antikvit/Stockholmsvit. LÄNK. Blev super fint. Dock lever vi i någon slags kaos under tiden..

IMG_0656

IMG_0652

IMG_0655

IMG_0650

IMG_0649

NÄSTAN FÄRDIGT

NÄSTAN FÄRDIGT

Your email address will not be published. Required fields are marked *