Ett brev skickat till Gatebil.no – Jag är besviken!

Hej!
Jag fick ett tips om Gatebil som äger rum på Mantorp 15-17 juni 2012. Jag läste på och insåg att det är en perfekt plats att ställa upp min bil på, en Mustang Fastback från 1965. Jag började planera och fundera och läste sedan vidare och när jag läste följande så insåg jag att jag som kvinna inte hade på ert event att göra.

VIP Models bikinishow – Varje dag blir det sexig modevisning av de hetaste bikini trenderna med de snygga tjejerna i VIP Models. Visningen blir i stort VIP tältet vid depån. Öppet for alla.

Årets Gatebil tjej 2012 tävling – I Norge har Gatebil sedan 2003 korat ‘Årets Gatebil Babe’. Och i år skal vi också välja en svensk Gatebil- babe. Alla tjejer över 18 år kan delta i tävlingen, som er lördag 16 juni på Monster Energy´s stora scen på Aftertrack området.

Skicka mail med foto och berätta lite om dig själv, eller maila om du har frågor till. rikard@gatebil.no

Med dessa två event så känner jag mig inte välkommen att ställa ut en bil eller på något sätt delta i bilevetet då man generaliserar så pass att det är män som gillar bilar och de vill se nakna tjejer. Jag vill inte se detta. Jag vill inte mötas av bikiniklädda brudar som åmar sig på bilar och karlar som dreglar och tycker att dessa två saker hör i hop.

När ska man gå i från detta? Vem tar första steget att göra så att kvinnor känner sig lika inkluderade i bilevent som männen? När ska vi kvinnor tacka nej till att ställa upp som objekt och gå med i VIP models och göra dessa jobb?

Jag ber er att tänka över detta. Jag hade gärna kommit, men det tänker jag inte göra nu. Hade jag haft ett stort gäng tjejkompisar som älskar bilar så hade vi dragit dit och visat var skåpet ska stå, men så lyckligt lottad är jag inte.

Jag är bara besviken och hoppas ni tar till er kritiken.

Åsa Wallenrud
Frilansande skribent inom teknik och fordon

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *