Föreläsning på Jämtlands Hem och Villamässa – en succé!

Föreläsning på Jämtlands Hem och Villamässa – en succé!

I helgen var jag uppe i Östersund för att föreläsa om det smarta hemmet. För första gången hade man dragit i gång “Jämtlands Hem och villamässa” och de hade tre dragplåster där jag var en! Jag hade två tillfällen på scenen att förmedla det fantastiska med ett smart hem och publiken var underbara. De var uppenbart intresserade och skrattade och tog anteckningar. 

Om jag ska vara ärlig så var det jag och Björn Christiernsson, en annan av de tre dragplåstren, som lyfte scenen. Vi var personliga, hade filmer, högre röst och mer engagemang. Det var ett par talare på scen som kanske inte brukade göra det till vardags och det var lite som att se en seriekrock live. Men men.. Alla kan inte vara lika bra som jag! 🙂

Östersund bjöd på fantastiskt väder med mycket snö och kyla. Jag är ju en vintermänniska och föredrar en dag i skidbacken framför en dag på stranden, så jag passade på att hänga utanför arenan ett tag och bara lyssna på tystanden och knarrandet av snön under skorna. Underbart.

SJ fick bottenbetyg

Det som dock fick bottenbetyg var tågresorna. Jösses.. Bokade första klass både dit och hem, valde att sitta på en “vanlig” stol, alltså inte kupé eller runt ett bord. Kliver på tåget i Stockholm och möts av en stank i vagnen, det luktade som att den var helt inrökt. Min plats var en av fyra runt ett bord. Sätet var så fläckigt och äckligt att det var direkt motbjudande att slå sig ner. I första klass ingår varm dryck och tidningar, tidningarna orkade jag inte ens leta efter för jag kunde med blotta ögat inte se dem någonstans och den varma drycken fick vi hämta i bistron, pallade inte det. Resan hem var i samma typ av slitna vagn dock med mindre stank men med lika fläckiga säten. Denna gången hamnade jag på en stol vid ett bord igen men det var ett mindre bord med bara två säten på var sida och jag var helt själv.

Men, det var en underbar upplevelse att få predika om teknik och att få vara i Östersund. Tack så mycket för gästfriheten.

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.