Gott Nytt År till er alla

Gott Nytt År till er alla

0

Gott nytt år till er alla! Det här året är sannerligen mitt år, alltså det som kommer. 2017 var okej på många sätt men det känns mest som ett transport-år. 2016 tog jag beslutet att plugga, jag förstod att jag aldrig skulle få ett jobb utan en utbildning och jag förstod att mitt egna varumärke aldrig skulle utvecklas om jag inte lärde mig mer om hur man göra. Så efter lite om och men sökte jag en utbildning på Nackademin och jag kom in!

Nackademin är en yrkeshögskola vilket passade mig perfekt. Jag ville inte plugga så länge och jag var ju bara intresserad av ämnen som var relevanta för utbildningen och inte några andra ämnen bara för att fylla ut tid. Utbildningen jag valde hette ”Digital Strateg” och är ett ganska brett område. Man kan jobba på en ganska hög position och bara lägga strategier för företag och/eller varumärken eller jobba mer hands-on med företagets digitala profil.

Under utbildningen kastades jag runt i mina tankar på vad jag vill göra med min kunskap. Jag trodde länge att jag ville jobba bara med mitt egna varumärke och startade upp en kommunikationsbyrå med specialinriktning och började fila på den här bloggen och en annan tjänst jag har. Jag tänkte att det är nu jag ska satsa. Men ju mer tiden gick så kände jag att jag ändå inte har det som krävs för att vara egen till 100%. Jag har driv, kreativitet och engagemanget men blir lätt lite lat och har svårt att se vad som behövs göras för att jag ska börja tjäna pengar. Eller jag vet ju det, men jag tar inte tag i det.

Praktiken i paradiset

I höstas var det dags för oss att gå ut på praktik och jag hade velat fram och tillbaka under året innan om jag skulle satsa på byrå eller in-house. Byrå kändes mest rätt under längst tid men ju mer jag tänkte på det så kände jag att det var fel. Jag har nämligen jättesvårt att känna ett engagemang för ett företag eller produkt som jag inte gillar eller förstår mig på. Jobbar man på byrå så måste man ta de kunder som kommer. Jag vet inte om jag kan känna så mycket och göra det bästa jobbet om det handlar om hälsokost, ridning, kläder som bara görs i strlk upp till 38. Ja ni fattar.

Jag fick upp ett intresse för krishantering och jag ville vara på ett ställe som inte krockar med bloggen och TV4 så jag tänkte direkt att resebranschen är kul. Resor är en kul produkt man kan jobba med, kriser uppstår hela tiden och jag kände ju en person som jobbade med sociala medier på Ving. Sagt och gjort, jag fick en praktik där och det har varit så jävla kul. Så klart har hjärnan gått på högvarv under tiden, vad ska jag göra sen? CSN försvinner och jag har liksom ingen annan inkomst. Så jag började kolla runt på jobb, vad finns det för jobb? Har jag kvalifikationerna nu? Jag hittade ett jobb som mer eller mindre skrek åt mig. Jag hoppade till och tänkte att det här ska jag HA! Det var dock ett litet bekymmer. De ville att man skulle skicka med en liten presentations-film och jag fick ångest. Inte för att filma mig, herregud jag gör ju tv, nej för att jag ville att den lilla filmen skulle vara så jävla bra. Inget hastigt gjort på toa:n på praktikplatsen utan mer genomtänkte. Dagarna gick och plötsligt skulle jag kolla läget på annonsen igen och då hade de ändrat titeln på den. Jag fick panik, oklart varför men jag kände att jag får inte tappa det här. Så jag letade upp vem marknadschefen på företag var och kontaktade henne på LinkedIn för att höra vad som hade förändrats.

Hur gick det?

För att göra en lååååååång historia väldigt mycket kortare så genomgick jag två fysiska intervjuer på plats, en på telefon, självskattningstester och ett arbetsprov. Jag pendlade från ”Fan, jag får det inte” till ”Jag har det här…”. Men ju mer det drog ut på tiden så tappade jag hoppet. Men en torsdag efter 18.00 när jag satt på Vapiano i Skrapan i Stockholm ringde det, jag fick jobbet!

Så härmed presenterar jag: Åsa Wallenrud, Social Media & Content Manager på Blocket!

Det innebär att jag får en heltidstjänst som jag brinner extremt mycket för och därför kommer jag bara göra det mest nödvändiga med mitt egna varumärke. Jag kommer fortsätta föreläsa och göra TV4 Nyhetsmorgon så länge de vill ha mig. Men i övrigt går jag nog lite mer på sparlåga. Men jag kommer behöva hålla mig á jour för att kunna göra bra föreläsningar och tv-inslag.

Så jag ser verkligen fram emot 2018 med nytt jobb, nya kollegor, nytt ”liv” och kanske min stora chans.