Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G nu lanserade

0

Länge sedan jag testade något från Samsung men är lite sugen och redo för att testa en modern vikbar telefon. 

Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G är tredje generationens telefoner med vikbar skärm.

Galaxy Z Fold3 är en kraftfull enhet för den som vill kombinera produktivitet och underhållning. Med hög prestanda och en 7,6 tums Infinity Flex-skärm ska det vara enkelt att multitaska. Dessutom är Galaxy Z Fold3 den första telefonen med vikbar skärm som har stöd för S Pen.

Den kompakta enheten ska passa enkelt i fickan och ha förbättrade kamerafunktioner. Den större skärmen på framsidan gör det enkelt att använda telefonen på språng.

– Vi är oerhört stolta att presentera vår tredje generation av vikbara telefoner, och med dessa telefoner visar Samsung verkligen att vi ligger i den absoluta framkanten när det gäller teknisk och designmässig innovation. Med Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 har Samsung återigen omdefinierat möjligheterna för telefoner med vikbar skärm. Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 erbjuder användaren den flexibilitet och funktionalitet som krävs i vår snabbt förändrande värld. Den unika designen och formfaktorn gör även att våra användare kan uttrycka sig och stå ut från mängden med sin telefon säger Oskar Smedstad, produktchef på Samsung Electronics Nordics AB.

– Som pionjärer och branschledande i kategorin telefoner med vikbar skärm, är vi stolta att bygga vidare på vår innovativa resa med Z Fold3 och Z Flip3. Dessa enheter låter användarna ta del av en teknologi som öppnar upp för nya sätt att maximera och njuta av varje ögonblick.

Ska vara byggda för att hålla

Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 bjuder på många efterlängtade nyheter. Användare behöver inte längre oroa sig för regnväder, eftersom telefonerna är de första med vikbar skärm som är utrustade med IPX8 vattentålighet. Telefonerna är även byggda med nyheten Armor Aluminium, det starkaste aluminiumet som använts i en smart telefon någonsin. Tillsammans med Corning® Gorilla® Glass Victus™ skyddar det telefonerna mot repor och fall. Dessutom har både Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 en ny skyddsfilm, gjord av töjbar PET, samt optimerade skärm-lager som resulterar i en 80 procent mer hållbar skärm jämfört med tidigare enheter.

Galaxy Z Fold3 5G: För produktivitet och underhållning

Galaxy Z Fold3 har en 7,6 tums Infinity Flex-skärm som gör streaming till en upplevelse utöver det vanliga. Genom att applicera färre pixlar över kamerahålet på innerskärmen får du en full skärmyta utan störande kamerahål. Tack vare den nya Eco-skärmtekniken är skärmen 29 procent ljusare men förbrukar mindre energi, än tidigare generation, och med 120Hz uppdateringsfrekvens blir det smidigare att scrolla och snabbare respons när du använder skärmen. Galaxy Z Fold3 är den första telefonen med vikbar skärm som har stöd för S Pen med fullt optimerade funktioner. S Pen finns till Galaxy Z Fold3 i två versioner: S Pen Fold Edition och S Pen Pro.

Galaxy Z Fold3 har en mer elegant, tunnare och lättare design jämfört med Galaxy Z Fold2. Galaxy Z Fold3 kommer i färgerna: Phantom Black, Phantom Green, and Phantom Silver.

Galaxy Z Flip3 5G: En balans av stil, funktion och oavbruten underhållning?

Galaxy Z Flip3 kommer i de fyra färgerna Neutral Cream, Trendy Green, Trendy Lavender och Phantom Black. Till det tillkommer flera mobilskal som gör det enklare att både hålla telefonen och vika upp skärmen. (Exklusivt via Samsung.com kommer ytterligare färger att finnas tillgängliga, såsom grå, rosa och vit.)

Den yttre skärmen på Galaxy Z Flip3 har fått en ny design och är fyra gånger så stor som tidigare, vilket gör skärmen mer användbar och fler funktioner blir tillgängliga även när telefonen är hopvikt. Även Samsung Pay är tillgängligt på den yttre skärmen.

Galaxy Z Flip3 erbjuder några av Samsungs senaste kamerafunktioner. Användaren kan ta selfies hands-free med Flex mode eller använda sig av Quick Shot, vilket snabbt tar ett foto eller en video utan att behöva vika upp skärmen. Den nya skärmen med 120Hz uppdateringsfrekvens gör det enkelt att både scrolla och dela foton och videor. Den stora yttre skärmen gör det även lättare att se förhandsvisningar av motivet när du tar bilder och selfies.

Nya möjligheter med funktioner skapade för den vikbara skärmen

Via Galaxy Z får användare tillgång till fler appar som tar tillvara på den vikbara skärmen fullt ut. Samsung samarbetar nära med ledande aktörer så som Google och Microsoft för att utveckla detta vidare. Exempelvis är Microsoft Teams nu helt optimerat för videosamtal: när användaren viker upp skärmen går det att se en presentation i helskärm och samtalsdeltagarna under. Microsoft Outlooks dual-panel mode är anpassat så att användaren kan läsa ett mejl i fullskärm samtidigt som förhandsgranskning sker på den andra sidan, precis som på en dator. Samsungs nya Labs- funktion gör det möjligt att optimera ytterligare appar till den vikbara skärmen vid behov.

Priser och tillgänglighet

Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 lanseras den 27 augusti men kommer finnas tillgängliga för förhandsbokning från och med den 11 augusti. Vid förköp av Galaxy Z Fold3 eller Galaxy Z Flip3 ingår ett års prenumeration på Samsung Care+.

Rekommenderade ca priser:

Galaxy Z Fold3 från 19 490 SEK

Galaxy Z Flip3 från 11 490 SEK

Your email address will not be published. Required fields are marked *