Guitar Hero Live

Guitar Hero Live

Det finns få spel som får mig att spela i flera timmar. Jag tröttnar fort och vill göra annat. Men å kommer det små guldkorn som får mig att helt glömma tid och rum. Så var det med Guitar Hero och Rockband. Men det har inte hänt så mycket med de spelen på några år men nu är det dags för uppfräschning. 

Jag har fått förmånen att testa Guitar Hero Live före er konsumenter och jag kan bara säga WOW! Det är magiskt kul och helt annorlunda fast ändå samma, men annorlunda. Bättre annorlunda.

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 19.39.33

Gitarren

Till denna version har man valt att uppdatera gitarren lite. Tidigare var det färgknappar på halsen som man skulle matcha med färgerna i spelet. Jag tyckte det var lite knepigt för det var svårt att lära sig vart färgerna satt. Detta har man tagit bort och ersatt med sex stycken knappar, tre på varje rad. Den undre raden är ”vita” (De är alltså inte målade vita utan bara kallas vita) och den övre raden är svarta. Spelar man på lättaste nivån i spelen använder man inga av dessa knappar, hoppar man upp en nivå så spelar man med de tre ”vita” knapparna. Det är det läget jag håller mig på för det kan vara svårt nog. Av misstag har jag ett par gånger hamnat på fel nivå och då brinner min hjärna upp.

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 19.40.07

Spelet

Spelet har två huvudlägen. Det ena läget är det vanliga spelet, kallat LIVE här, som har ett lager låtar att välja mellan. Den stora skillnaden är att det är spelfilm från olika scener så du ser allt från en person vy. Du möter roddare som hänger på dig gitarren, kollegorna blinkar, flirtar och säger lycka till. Du tittat på dina bandmedlemmar medan ni spelar och interagerar med dem samt du ser ut över publiken och de ser på dig. Publiken är dynamisk vilket betyder att om du spelar fel så blir de sura. De buar och ser ledsna ut. Men du kan rädda situationen genom att börja spela bra igen. Det är otroligt verkligt och häftigt och gör att man känner sig som en rockstar i vardagsrummet.

Det andra läget är det som kallas TV. Här är du massor av roliga spelmöjligheter och du spelar då ONLINE. Du kan tex välja en tv-station som spelar en viss musik och då bara hoppa in mitt i en låt och sedan fortsätta där, låtarna matas på per automatik. Du ser i en lista hur du ligger till jämfört med andra. Oklart dock vilka du jämförs mot då det alltid bara är 10 personer på listan. De portionerar nog ut folk som loggar in i olika listor så det ska vara 10 i varje. Dock spelar du mot andra som kanske spelar på svårare nivåer, de får då mer poäng och hamnar således högre på listan. Jag insåg det efter att ha spelat på 100% med 5 stjärnor och ändå ligga på plats 5.

IMG_0103

Du kan också välja låtar i biblioteket där du också jämförs poängvis med andra spelare. Det finns även festivaler att delta i med lite olika teman.

Överlag så är spelet fantastiskt roligt och mer dynamiskt. Att se riktiga människor i stället för tecknad publik är ett enorm lyft.

Spelet får alla mina fem mustanger i betyg!

Här finns mer information!

Spelet släpps den 23 oktober

Pris med spel och en gitarr kommer ligga på ca 1 000 kronor.

5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *