HA STENKOLL PÅ DITT HJÄRTA NÄR DU VILL MED COALA LIFE

HA STENKOLL PÅ DITT HJÄRTA NÄR DU VILL MED COALA LIFE

0

Något jag vurmar för och ofta tar upp i mina föreläsningar är det här med förebyggande sjukvård. Både skattebetalare och sjukvården kommer spara enorma pengar på detta som tex kan gå till lön för sjuksköterskor.

Det började med alla hälsoband som man faktiskt kan nyttja för att arbeta med sin egna förebyggande sjukvård. Du kan få ut så pass mycket data om dig själv, över tid, att du kan se över dina vanor och beteenden. För många år sedan läste jag om en hjärtläkare i USA som skrev ut hälsoband på recept. Så i stället för att hans patienter kommer in när det redan gått för långt kan de själva se hur de mår och åtgärda innan det blir allvarligt.

coala-wallenrud

Det franska företaget Withings är ett företag som verkligen arbetar med detta och de har rätt mycket produkter redan, jag har vågen och blodtrycksmätaren. Men nu ska vi prata om ett intressant svenskt bolag vars första produkt kallas Coala.

Coala är en hjärtmonitor, en mobil sådan. Precis när du vill kan du ta upp den lilla mätaren och placera den mot hjärtat, den läser av ditt hjärtljud och skickar informationen till din app i mobilen. Appen talar om vad den läst av och meddelar om det är bra eller dåligt.

Vad kostar det?

Man köper mätaren för ca 1 200 kr och sedan prenumererar man på tjänsten. Det finns ett basabonnemang för 99 kr/mån och ett premiumabonnemang för 299 kr/mån. Vad får du för 299 kr då? Jo du får möjligheten att direkt kontakta den unika Hjärtupplysningen™ som drivs av MedHelp AB på uppdrag av Coala Life AB.

Klicka på bilden för att komma till beställningssidan.

Klicka på bilden för att komma till beställningssidan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *