TINITELL PÅ MEDIAMARKT – VAD TYCKER PENNY SCHULMAN?

TINITELL PÅ MEDIAMARKT – VAD TYCKER PENNY SCHULMAN?

0

Ännu ett härligt start-up bolag gör entré på marknaden via Mediamarkt, Tinitell. I april kunde man läsa om hur Media Markt lanserade samarbete med sju av Nordens hetaste tech startups. Här kommer nu en del av resultatet. Tinitell är en barnsligt lättanvänd armbandstelefon som barnet kan styra med bara en knapp och föräldern har full koll på vart sitt barn befinner sig via den inbyggda GPS:en.

Företaget Tinitell, som gjort succé bland finansiärer på crowd-funding plattformen Kickstarter, går nu live med sin smarta armbandsmobil för barn. Produkten har funnits på marknaden en tid, dock med begränsad upplaga, men nu kommer Tinitell att finnas i alla Media Markts varuhus och på mediamarkt.se.

– Det känns otroligt roligt att komma ut på marknaden på riktigt. Vi har jobbat stenhårt med Tinitell ända sedan vi först presenterade konceptet. Grundtanken med Tinitell är att få fram en mycket enkel och hållbar lösning för de lite yngre barnen. Ska man ut och leka i en park eller skog är sällan en traditionell smartphone särkskilt praktisk, säger Mats Horn, grundare av Tinitell.

tinitell-wallenrud-flicka

Tinitell ser ut som en klocka med endast en stor knapp (enkelhelt). Produkten grundar sig på en hypotes av grundaren Mats Horn, om att barn tenderar att tappa bort sina mobiltelefoner samtidigt som de sällan behöver alla smarta funktioner som en vanlig smartphone innehåller (hållbarhet).

Du kan låta ditt barn gå ut i parken med sina kompisar utan att du behöver oroa dig och när du vill att de ska komma hem för middag är det bara att ringa dem. Genom att förinställda de nummer som ditt barn kan ringa i Tinitell-appen riskerar du heller ingen förvirring eller busringning (trygghet).

– Det är väldigt kul och spännande att nu få se resultatet av det hårda arbete som Tinitell har gjort  sedan vi ingick samarbetet i våras. Jag är helt övertygad om att denna produkt kommer att bli en storsäljare, säger Anna Sjödin, PR- och kommunikationschef på Media Markt

Comments
  • Elin Häggberg // Teknifik#1

    18 november, 2016

    Perfekt influencer-val med Penny! Älskar henne. 🙂 Kul produkt också känns som något som jag tror många föräldrar kommer uppskatta.

    Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *