Huawei Mate 20 Pro – Kameravärstingen

Huawei Mate 20 Pro – Kameravärstingen

Editors choice
1

Jag har varit ett fan till Huawei i många år. Deras mobiler har alltid haft en helt annat klass och känsla och de har alltid varit marknadsledande vad gäller kamerorna. Det är därför jag med extra nöje just nu testar Mate 20 Pro med TRE kameror!

+
Kameran OMG
Designen, speciellt midnattsblått och smaragdgrönt
Priset


Fingertrycksavläsaren

Design och utsidan

Jag har just nu iPhone XS Max, Oneplus 6T och denna hemma och i jämförelse upplevs den här som extremt avlång. Lång och smal.. Men skenet bedrar när jag lägger de på varandra, märklig synvilla. Jag tycker den ligger väldigt skönt i handen och så har den ju böjd skärm, ner på långsidorna, vilket jag förstått delar folket i ja eller nej. Jag säger ”Mäh” klarar mig utan men visst kan det vara coolt. Den finns i lite olika färger och jag har bara den svarta för test, har faktiskt inte sett de övriga färgerna på riktigt men jag fattar egentligen inte vitsen med det. Du smäller ju ändå på ett stort skal på telefonen?!

Det finns inga knappar på fram eller baksida, fingerscanningen sitter i skärmen och i bak hittar du tre kameror.

Kamerorna då!

Jag kan inte säga annat än fucking magiskt. Bilderna blir så skarpa i både ljus och mörker. Den är så smart på egen hand att man sannerligen inte behöver gå in och justera saker. Så klart finns det PRO-läge där man kan pula lite själv men jag har inte de kunskaperna. En favorit är att välja monokroma kameran i porträttläget. Tröttnar aldrig på min egen nuna.

Kameran har en fantastisk artificiell intelligens som känner igen vad du fotar. Jag testade det många gånger och då dyker det upp vilket scenario man riktar kameran mot. Jag skulle fota en stand-up komiker på scen och visst, då stod det ”scenframträdande” på skärmen. Jag behöver aldrig själv välja makro utan det känner den själv liksom landskap och ansikten. Det funkade sjukt bra, så mycket bättre än på några andra mobil-kameror.

MAKRO

PORTRÄTT

ÖVRIGT

Säkerheten – fingertrycksavläsaren suger!

Lite sur är jag på denna funktion. De har valt att sätta avtryckaren under skärmen vilket jag tycker är en fantastisk idé. Tidigare testade jag OnePlus 6T som också har det och där funkade det helt fantastiskt bra men på den här telefonen blir jag mest frustrerad. Det funkar lite då och då. Däremot fungerar ansiktsigenkänningen strålande och jag låter det vara min primära lösning.

En komplett mobil

Telefonen är maxad med ett batteri som jag häpnar över på 4200mAh. Den laddar också trådlöst men den kan även dela med sig av batteriet. Säg att du har en kompis med senaste iPhonen som börjar få slut på batteriet, då kan din Huawei agera powerbank, smidigt va?

Telefonen kostar i skrivande stund 9 990 kr vilket jag tycker den är värd med tanke på vad man får.

Den ligger bra i handen, är assnabb i menyer, har ett superbra batteri och kameran är fucking amazing. Jag ger mobilen min fulla rekommendation.

Specifications

Size 157.8×72.3×8.6mm
Weight Approximately 189g
Colors Emerald Green, Midnight Blue, Black,
Pink Gold, Twilight
Display 6.39” HUAWEI FullView Display
19.5:9
2K+ (3120×1440)
SoC Kirin 980
CPU 2x Cortex-A76-Based Cores @ 2.6GHz
2x Cortex-A76-Based Cores @ 1.92GHz
4x Cortex-A55 @ 1.8GHz
GPU Mali-G76 720MHz
NPU Dual-NPU
Operating System Android P-based EMUI 9.0
Storage Up to 256GB (expandable storage up to 256GB)
Memory Up to 8GB
Dual SIM Dual nano SIM
Dual VoLTE
Dual Active (China only)
NFC Yes
Connectivity 4.5G LTE
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
GPS (L1+L5 Dual Band)
AGPS
GLONASS
BeiDou
Galileo (E1+E5a Dual Band)
QZSS (L1+L5 Dual Band)
I/O USB-C
Camera Main Camera: 40MP, F1.8,
Ultra Wide Angle Camera:20MP, F2.2
Telephoto Camera: 8MP, F2.4 (OIS)
Front camera: 24MP, F2.0
Battery 4200mAh (typical value)
Charging HUAWEI SuperCharge (40W) 10V/4A
HUAWEI Wireless Quick Charge (15W)
Wireless Reverse Charging

5 / 5 stars