iPhone XS Max och Apple Watch Series 4

iPhone XS Max och Apple Watch Series 4

Editors choice
0

iPhone XS Max och Apple Watch Series 4

iPhone eller Android? Vem är du? Jag som testar mobiler har verkligen en fot i varje läger och känner mig väldigt förvirrad – hahahah! Just nu har jag lekt lite med iPhones absolut dyraste mobil någonsin.

Behöver man uppdatera om man har en iPhone X?

Nej! Det som skiljer är den större skärmen och kameran men du kommer långt med att hålla kvar vid din X.

Vad tycker jag om designen?

Jag gillar ju designen på iPhone. Speciellt den här stora maffiga läckerbiten som är precis lagom tunn. Den känns gedigen i sina material och jag älskar att hålla i den helt utan skal, skulle dock klä den i alla tänkbara skal, fodral och skärmskydd om jag köpt den. Den är lite hal, men det tycker jag de flesta mobilerna är i dag, men den andas lyx. Fast jag vet inte om den är värd 18 000 kr?!

Är kameran bra på iPhone XS Max?

Jag har aldrig gillat kameran i iPhone speciellt som jag testat mobiler från Huawei och Samsung där kameran är deras kronjuvel. Men jag tycker iPhone börjar skärpa sig och speciellt i porträttläget där man kan leka med ljussättning på innovativa sätt. De har också bättrat på HDR funktionen så den tar ännu fler bilder och skapar en bättre bild i slutändan. Kameran i sig är annars inte så wow men helt klart kompetent. Är du ute efter en fantastisk kamera så ska du nog titta någon annanstans.

Porträttläge med frontkameran

Porträttläge med frontkameran

Fångade en japansk lönn i min trädgård med kameran.

Tog en magisk bild genom flygplansfönstret.

Min biljett nära till hands

Wallet appen i klockan är så jävla smart

Check-in kan inte bli enklare.

Men storleken, har den betydelse?

Jag ÄLSKAR ju stora saker! Jag älskar stora mobiler, stora skärmar och stora ord 🙂 För mig är storleken inte överdriven och jag uppfattar den inte som för stor trots ganska små händer. Dock behövs ett skal på mobilen så den inte är så hal när man måste trixa lite för att nå hela skärmen med en hand. Alt använda Siri lite mer. Hahaha!

Något jag verkligen anser att Apple måste fixa omedelbart är snabbladdning. I dag är det mer en hygienfaktor än något kul, speciellt när nästan alla konkurrenter har det. När jag snabbladdar mina mobiler och någon i närheten har iPhone så är det lite sura miner, det är ju inte så svårt att fixa menar jag.

Den mycket läckra Apple Watch Series 4

Jag älskar Apple Watch. Jag fick testa den absolut första som kom och blev tokkär. Efter det har jag testat en antal olika modeller baserat på Android från många olika varumärken men ingen har passat mig. Ingen känns premium, kvinnlig och stilig utan de är väldigt manliga i sin stil eller väldigt sportiga. Jag har under alla år saknat Apple Watch.

Nu fick jag plocka ut serie 4 i roséguld och jag är så lycklig för att pryda min arm med denna snygga skapelse igen. Jag valde den största, återigen för att jag ju älskar stora saker!! Den är inte alls för stor för min smala handled och ger mig en bra blick över detaljer på skärmen, lätt att använda skärmen och trycka på rätt saker osv. Jag fick med några sportigare band men valde att köpa en billig variant på Milanese loop i roséguld som blir det bandet jag nyttjar mest.

Något negativt finns det väl?

Jorå, alla andra klockor jag testat känner igen fysisk träning och hjälper mig registrera detta, Apple watch är rent utsagt korkad här. Jag måste komma i håg att aktivera träningen och att avsluta den, vilket inte är en bra grej för mig som inte har något minne överhuvudtaget. Jag har någon gång kommit på att slå på den men fått påminnelse fyra timmar senare där klockan undrar om jag fortfarande tränar?! Blir så trött.

Sedan har jag ju Tele2 så jag kan inte nyttja e-sim, det vill säga nyttja klockan som en telefon utan att ta med min telefon. Inte Apples fel men ändå en grej som känns lite trist.

Varje Apple Watch måste jag också vända på, det vill säga se till så knapp och vred är uppåt på armen. När jag inte har det så sätter jag igång Siri säkert 2 ggr/timmen. Sjukt irriterande.

Vilka funktioner använder jag mest med Apple Watch?

ÄLSKAR att ha boardingkortet i klockan. Att flyga har aldrig varit enklare än med Apple Watch. Jag är usel på att betala med klockan och egentligen är det mest aviseringar, lägga på när någon ringer om jag inte kan svara just då och svara på SMS med röst. Jag har också en superbra app för Stockholmare som reser mycket kollektivt. Appen heter Res i Stockholm och fungerar som en tidtabell och reseplanerare men dess största styrka är realtidsinformation. Appen finns på klockan och genom att öppna upp den hittar den närmast hållplats och ger dig exakt minuter kvar tills det kommer en buss/t-banan eller annan spårtrafik. Älskart!

Jag är kanske inte superuser och laddar ner ALLA appar som finns men jag måste nog ha lite mer tid på mig. Däremot finns det otroligt många roliga saker man kan göra.

 

3 / 5 stars