Oneplus 6T – Mest mobil för pengarna!

Oneplus 6T – Mest mobil för pengarna!

Editors choice
1

Jag fick ju möta Oneplus för första gången när de släppte modellen 6, du kan läsa mitt test här, och jag var ju helt ”blown away!” Nu är det dags för det uppdaterade modellen som är först med att lansera fingeravtryck direkt i skärmen. 

Hela varumärket känns mysigt och ger en känsla av gemenskap. Telefonen är skapad med användarna i fokus, företaget är noga med att lyssna på deras community och göra en produkt som alla känner sig involverade i. I alla presentationer av nya telefoner förstår man detta ganska tydligt och det gör att i alla fall jag värnar lite mer om varumärket.

”Vi utmanar konstant oss själva för att ge människor den bästa möjliga upplevelsen och för att själva göra de rätta valen”, säger Pete Lau, OnePlus grundare och VD. ”För att få en bra användarupplevelse får din mobil inte vara i vägen utan den ska få dig att känna dig fri – den ska utöka ditt liv istället för att distrahera dig från det. Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit med OnePlus 6T och kan inte bärga mig från att se vad människor tycker om den.”

Efter att jag testat modell 6 blev jag kär. Hade jag stått inför beslutet att spendera egna pengar på en mobil hade Oneplus 6 varit ett säkert kort, i alla fall legat på topp 3. Nu när uppdateringen kom så är jag än mer säker.

Designen är läcker, älskar det röda skalet

Mobilen är ganska snygg, inget speciellt men helt klart en konkurrent designmässigt. Den ligger bra i handen men är som de flesta telefonerna väldigt hal så ett skal måste på. Jag valde deras signaturröda skal som har en skönt yta att hålla i och så hittar man sin mobil ganska snabbt då skalet är rätt skrikigt.

Enkelheten är en vinnare

Något som gör att jag gärna tyr mig till Oneplus är enkelheten. Mobiler som tex Samsung har en tendens att lägga på en massa appar och inställningar som inte går att ta bort, det gör inte Oneplus på samma sätt och den känns mer clean. Möjligheterna att anpassa mobilen helt efter ens egna preferenser är stor och det gillar jag skarpt, samtidigt som man bara kan låta den vara så simpel och vara nöjd med det.

Fingret läses av direkt på skärmen

Den här mobilen har ju som de flesta en fingeravtrycksläsare. Men på den här sitter den på framsidan och dessutom I SKÄRMEN! Det är otroligt häftigt att man nu lyckats få till tekniken så man slipper ha en fysisk liten ruta eller cirkel på telefonen utan tekniken sitter i skärmen. Det här funkar otroligt bra, över förväntan faktiskt. Om det blir vinter och vi har handskarna på så funkar ju både pin-kod och ansiktsigenkänningen strålande. Det enda man måste tänka på är att det tar snäppet lite längre tid att läsa av fingret när läsaren ligger under skärmen, men har man lärt sig det så är det en droppen i havet.

Batteri och kamera är helt ok!

Batteriet höll ganska lagom. En hel dag utan problem och bland tom nästan två dagar. När man dessutom har snabbladdning så är ju batteriet sällan ett problem. Jag älskar också att de kör med sin röda signaturfärg på kablar vilket gör det lättare att hitta rätt i sladdhärvan.

Kameran är ok. Jag var inte förtjust i kameran på den tidigare modellen men så klart blir det bättre för varje uppdatering. Om du är en sådan som värderar just foto högt så kanske detta inte är den bästa, den tar bra bilder, men inte sjukt bra.

Andra uppdateringar som kan vara viktiga

I denna uppdatering har de sällat sig till många andra och tagit bort hörlursuttaget. Mig kvittar det för jag sysslar inte med hörlurar med sladd längre, det är ute nu!

Det är samma processor (Snapdragon 845) och samma ramminne (6 eller 8 GB) som på föregångaren men då andra delar av mjukvaran är uppdaterade så känns det som att 6T är snabbare och lite bättre.

Om man tittar lite på det som kallas ”notch” alltså utrymmet på skärmen i ovankant där kameran sitter så är det betydligt mindre på 6T än på 6. Det där är ju en smaksak vad man tycker om.

Priser & versioner

6GB RAM/128GB Mirror Black 5 795 SEK

8GB RAM/128GB Mirror Black 6 295 SEK

8GB RAM/128GB Midnight Black 6 295 SEK

8GB RAM/256GB Midnight Black 6 795 SEK

Systemkrets: Snapdragon 845
Processor: 4st Kryo SDM845 á 2,8 GHz, 4st Kryo 385 Silver á 1,8 GHz
Grafik: Adrena 630
Minne: 6/8 GB
Lagring: 128/256 GB
Bildskärm: 6,41 tum amoled, 1080×2340 bildpunkter (402 ppt)
Kameror: 16 + 20 megapixel med led bak, 16 megapixel fram
Anslutningar: Usb 2.0 typ c
Kommunikation: 2g, 3g, 4g (cat 16/13), 802.11a/b/g/n/ac (wifi 1-5),
Operativsystem: Android 9.0 med OxygenOS 9
Övrigt: Fingeravtrycksläsare, ansiktsigenkänning, adapter usb c till hörlur
Batteri: 3 700 mAh, 14h 30min webbvideo (wifi), 13h 10min blandad användning (4g), ca 27h samtal (3g)
Storlek: 15,8 x 7,5 x 0,8 cm
Vikt: 185 gram

4.5 / 5 stars