Huawei watch 2 – Nytt på MWC

Huawei watch 2 – Nytt på MWC

0

Mobile World Congress pågår för fullt och Huawei har tjuvstartat med sin release. Här kolla vi lite närmare på den nyaste modellen av deras smarta klocka, watch 2. 

Jag föll så stenhårt för Huaweis förra klocka som jag tycker är vackert som ett smycke. Kanske lite mer feminint men det är också det jag själv är ute efter. Jag har dissat tex Samsungs modeller som är väldigt klumpiga och rätt manliga i sitt uttryck. Just därför var jag så taggad för Huaweis släpp av deras nya modell och hade nästan bestämt mig för att köpa den, utan att ha sett den, tur jag inte gjorde det.

Ful design

Jag gillade inte klockan alls. Den har gått samma väg som andra tillverkare, det vill säga tjockare, klumpigare och med ett stort sport-tänk. Inte alls vad jag personligen ville ha. Så det blir inget köp från mig. Däremot är jag positiv till att man kan ha ett SIM-kort i klockan vilket gör den enastående. Du kan ut och springa helt utan mobil och ända lyssna på musik, svara i telefon, logga din löprunda via GPS osv.

Direkt ur pressutskicket

– Hälsa och välmående är en viktig del av den moderna konsumentens liv, men många liknande produkter är för komplicerade och ofta inte använda mer än ett tag innan de slängs. Vi ville introducera den mest uppdaterade teknologin i en elegant och smart förpackning. Med den här produkten finns det ingen anledning för konsumenten att jämt ha sin smartphone till hands. Den oberoende uppkopplingen innebär att användaren exempelvis kan ta en joggingtur och lämna sin mobil hemma utan att behöva oroa sig över ett missat samtal, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Uppkoppling för största möjliga frihet

Med Huawei Watch 2 (4G-versionen) kan användaren lämna sin mobiltelefon hemma och ta en joggingtur eller cykla och samtidigt förbli uppkopplad. Tack vare fristående mobilanslutning och inbyggt GPS-chip kan användaren svara på samtal eller sms och använda oberoende appar som Uber, Foursquare och Facebook Messenger. VoLTE-stöd och dubbel brusreducering garanterar en stabil telefonupplevelse samtidigt som den integrerade antennen för 4G, GPS, Wi-Fi, Bluetooth och NFC förbättrar anslutningen avsevärt. Med Huawei Watch 2 finns inget behov av att skaffa ett nytt telefonnummer eftersom klockan och mobiltelefonen kan dela på ett befintliga nummer.

Den kompletta hälso- och träningspartnern

Huawei Watch 2 är också en avancerad träningsprodukt som använder ett flertal sensorer som baserade på algoritmer gör träningen mer effektiv. De inbyggda sensorerna samlar in omfattande data baserat på användarens aktivitet och mäter till exempel sträcka, hastighet, antal steg, hjärtfrekvens och kalorier.

Med ett enkelt klick på kronan öppnas Huawei Watch 2s träningsapp och användaren kan börja träna på ett ögonblick. I de snabbstartade löpningslägena som “fettförbränning” och “konditionsträning” hjälper klockan till att vägleda hastigheten. Att springa med Huawei Watch 2 innebär att användaren i realtid får vägledning med notifikationer gällande distans och målstatus. Med stöd av Huawei Watch 2s GPS och mätande av hjärtfrekvens utvärderar den din kondition efter varje löptur. Efter en joggingrunda kommer klockan automatiskt generera en rapport som rådger om återhämtningstid och effekten av träningen. Med hjälp av den inbyggda GPSen spårar klockan din löparrunda. Den tillåter också dig att lägga till musik för din träning.

Design och funktion i sömlös kombination

Huawei Watch 2 kombinerar smarta appar och sportfunktioner med ett elegant utseende. Den högupplösta skärmen är anpassningsbar, vilket låter användaren komma åt sina mest använda appar snabbt och smidigt.

Klockan är designad för att vara bekväm att bära under träning, vilket innebär att den är anpassad för att sitta perfekt mot handleden, den är också mindre och mer kompakt än den tidigare generationen av Huawei Watch.

En smart upplevelse

Med ett nytt smart operativsystem blir Huawei Watch 2 en personlig assistent som erbjuder bekvämlighet utan att tränga in på användarens dagliga rutin. Den körs på det nya Android Wear 2.0, det öppna system som tillåter både iOS- och Android-användare att utnyttja en uppsjö av kompatibla applikationer. Touchkontroll, intelligent röstigenkänning och röstinstruktioner tillåter användaren att snabbt interagera med Huawei Watch 2 och att svara på sms. En ny mobil betalningsteknologi möjliggör bekväma och säkra betalningar. Tack vare ett optimerat batteri med bättre densitet och längre livslängd kan klockan hållas igång i två dagar under vanligt bruk, upp till tio timmar i “träningsläge” och upp till tre veckor i “klockläge”.

Lansering

Huawei Watch 2 lanseras i Norden under april 2017.

Your email address will not be published. Required fields are marked *