Hur säljer man en begagnad bil?

Hur säljer man en begagnad bil?

0

Hur säljer man en begagnad bil?

Jag vet, det känns lite läskigt att sälja en bil. Hur skriver man ens en annons? Hur ska jag fota bilen? Hur går försäljningen till? För att lugna er lite kommer här några tips på just det.

Jag har sålt tre bilar på Blocket i mitt liv och varje gång var jag lite nervös för det. Man oroar sig för om man skrivit rätt, är all fakta med och är den korrekt? Kommer jag kunna svara på köpares frågor? Hur gör man om de vill pruta? Personligen är jag sämst på prutning, jag gör klart innan de kommer att vill de göra något på priset på plats så kan de vända direkt. Men trots att oro har varje försäljning ändå gått bra och jag har säkrat upp med digitalt köpekontrakt och swish-överföringar.

Blocket har satt samman en bra guide för att hjälpa till lite på traven. Det man kan tänka på är sammanfattat så här:

  1. Hitta rätt tidpunkt på året för rätt typ av bil.
  2. Förbered bilen genom att tvätta den både ut- och invändigt.
  3. Fota bilen från alla viktiga vinklar.
  4. Skriv en bra annons med alla detaljer.
  5. Gör bra research för vilket pris som är korrekt på just din bil.
  6. Gör en trygg affär med digitalt kontrakt.

Läs hela guiden här!

Your email address will not be published. Required fields are marked *