Volkswagen ID.3 – en elbil för den urbana?

Volkswagen ID.3 – en elbil för den urbana?

Volkswagen ID.3 – en elbil för den urbana?

Nu har Volkswagen släppt en elbil med buller och bång. De slår på stora trumman för saker som funnits i elbilar tidigare så jag är ju inte helt såld men de har skrivit en sak som jag älskar om det stämmer. 

Hur är din relation till el-bilar? Försäljningen stiger, framförallt på begagnat-sidan. Fler och fler gör flytten till hybrid eller 100% el, men det finns fortfarande en del utmaningar med infrastrukturen innan jag skulle gå över.

ID.3 är en liten bil där jag direkt inser att de vill nå den urbana, yngre målgruppen. Bilen ska vara som en accessoar som passar din livsstil. Det är ju också “trendigt” att tänka på miljön även om några vill påstå att tillverkningen av batterierna är smutsigare än framtagandet och förbrännandet av bensin.

Fördelar med 100% el

Så klart bjuder en bil med 100% el på en snabb acceleration och smidig körning då det inte finns en växellåda i den. Man får en omedelbar respons när man trycker ner gasen. Elbilar tenderar också att vara väldigt high-tech med skärmar och lampor och bling bling och detta är inget undantag, men det passar bra med tanke på målgruppen.

Det jag fastande för var dock detta:

“Men framtiden kommer också med stora utmaningar. Därför är ID.3 ett helt nytt bilkoncept, elektriskt från grunden och framförallt hållbar. ID.3 är vår första bil som levereras till kunden helt koldioxidneutral, tack vare radikalt sänkta CO2-utsläpp i hela produktionskedjan. De CO2-utsläpp som inte kunnat undvikas blir klimatkompenserade.”

Priset ska ligga under 322 000 kr sägs det och du kan förbeställa en redan nu!! LÄNK

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *