I dag fyller jag 40 år!

I dag fyller jag 40 år!

1

Som jag längtat. Enda sedan jag var liten ville jag bli äldre. Jag lockades av tryggheten i sig själv, var man bodde, vad man jobbade med. Men fan vad jag kämpat för att komma dit jag är idag. 

Livet är sannerligen ingen dans på rosor. Skolan sög, visade sig i vuxen ålder att jag hade ADHD vilket var anledningen till min konstanta rastlöshet, problem med fokus, plugga, skriva prov osv. Jag tog mig dock hela vägen till studenten och gick ut 1997 med mössan på huvudet. Kort därefter fick jag mitt första jobb.

Rastlös själ – många jobb

Eftersom skolan och jag inte kom överens så är jag inte utbildad i något alls. Jag hankade mig fram på olika jobb och jobbade mig uppåt till assisterande chef från olika assistentroller. Jag är tacksam för alla skitjobb, roliga jobb, olika typer av chefer och branscher. Alla mina jobb har format mig till den jag är i dag. Trots att jag bytte jobb i snitt varje år och hade eget företag, extrajobb, rastade hundar och gjorde tusen andra saker så kände jag aldrig att jag gjorde det jag borde göra, men vad var det som var min grej?

Vändningen kom 2009

Jag hittade en blogg som hade ett namn jag hatade så innerligt men när jag fattade vad det handlade om så började jag gilla det jag såg. Bloggen hette lillagumman.se (verkar död nu) och de letade skribenter. Eftersom jag var så rastlös och alltid letade utmaning utanför mina heltidsanställningar så sökte jag och fick bli en del av bloggen. Jag var usel på att skriva och det jag skulle göra var att skriva om teknik och prylar och allra helst testa prylarna. Jag tog också hand om kategorin fordon vilket kom att bli en dröm. Allt jag gjorde med Lilla Gumman var idéellt och skedde utanför heltidsanställningar men det var det mest tillfredsställande jobbet någonsin. Jag blev riktigt vass på det och kände mig hemma och att jag kanske hade hitta det jag skulle göra.

Tiden gick och jag insåg att jobba som skribent i det digitala inte ger några pengar på banken. Trots halvhjärtade försök att satsa.

Började plugga

Jag stod vid ett vägskäl. Jag arbetade extra i en sportbutik, älskade det men det var sannerligen inte det jag ville göra resten av mitt liv. Mitt egna bolag var ju inte direkt lönsamt och att ta ytterligare ett jobb jag hatade var inte längre ett alternativ. Plötsligt fann jag mig letandes efter någon utbildning. Tänkte att nu är jag så pass gammal att skolan borde vara lite lättare 🙂 För att snabbspola så kom jag inte på en yrkeshögskoleutbildning där jag under 1,5 år utbildade mig till digital strateg. När skolan var slut landade jag ett drömjobb!

Livet är fantastiskt

I dag bor jag i ett stort och lyxigt hus, delar mitt liv med min sambo sedan 12 år som jag älskar innerligt. Jag har en ny bil, ett jobb jag bara kunde drömma om och ser Sats som min fritidsgård. Jag påbörjar i dag en kurs i Salsa Lady Styling för att finslipa mina salsasteg så de blir lite vassare och säkrare. Jag omges av en galen och underbar släkt som jag alltid kan lita på och jag är hög på livet.

Så 40 – du är välkommen!!