iPhone 8, X och Watch 3

iPhone 8, X och Watch 3

0

Smällkaramell av nyheter på Apple i dag. Tyvärr var jag inte bjuden till eventet, har aldrig varit, så jag satt hemma i en fåtölj och streamade. Story of my life!! Men jag kan väl i alla fall bryta ner nyheterna lite lätt så vi alla är med på vad som komma skall. 

Apple Watch series 3

Apple Watch 3

Apple Watch 3

Så klart kommer en ny modell, series 3, som ser likadan ut men är kraftfullare på insidan. Framförallt har de utökat med en modell som har ett eget SIM-kort och kan därför klara sig på egen hand. Dvs att du inte behöver ha med dig din telefon för att lyssna på musik, ringa och svara i ”telefonen” och snacka med Siri. Huruvida det kommer lanseras i Sverige får vi se, det handlar ju om att operatörerna är med på tåget osv. Men innan dess kommer en helt ”vanlig” series 3 att njuta av. Lite nya band både egna, Nike och Hermes kommer med uppdateringar.

Mjukvaran är också uppgraderad där man pratade mest om pulsmätaren som nu kommer kunna ha ännu bättre tracking dygnet runt och hjälpa folk med sjukdomar som diabetes tex. Den är också förbättrad så den mäter fler olika typer av aktiviteter som simning och man uppmuntrade utvecklare att skapa appar för andra träningsformer som kanske skidåkning.

Beställ 15 september, Kommer 22 september

iPhone 8 och iPhone 8 Plus

iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Det kom så klart en iPhone 8 och en iPhone 8 Plus. Såg jättefina ut och var uppdaterade i hårdvaran för bättre prestanda och mer tåligt glas osv osv. Men jag upplevde ingen wow och inte heller en överdriven glädje hos Apple. 🙂 Jag tror man laddade mer för nästa mobil.

Beställ 15 september, Kommer 22 september

iPhone X

iPhone X

iPhone X

iPhone X

Ryktena har sagt ett tag att en iPhone X var på G. Tanken bakom den är att första iPhone kom för exakt 10 år sedan och 10 med romerska siffror är ju X. Här har vi en mobil med skärm på praktiskt taget hela framsidan, en annan look, ingen hemknapp, ansiktsigenkänning och massor av finesser. Kameran var outstanding med porträttlägen som arbetar riktigt avancerat med belysning i efterhand. Jag erkänner att även jag, som inte gillar iPhone, är sugen på just denna. Jag vill verkligen se den i verkligheten. Prislappen är ju dock en annan sak, närmare 12 000 kr kommer den kosta.

Förbeställ 27 oktober, Kommer 3 november

Övrigt

I och med att mobilen nu kan scanna vårt ansikte i 3D (för ansiktsigenkänning och kamerafunktioner) så kan man nu också animera emojis! Den läser av ditt ansikte så din valda emoji rör på läpparna (näbben…) precis som du. Så spelar du in din röst där du säger ditt meddelande så skickas detta till din mottagare. Tyckte jag var jätteroligt. Tror jag skulle missbruka det där och skicka till chefer och andra viktiga personer. Hahaha!!!

Laddningen är ju också en grej. Här har man jobbat mer med induktionsladdning och nu kan man ladda både telefon, klocka och sina airpods på en laddplatta. Snyggt!

På denna kan ladda alla tre produkter. Kommer under 2018.

Och så släpper man en ny Apple TV med 4K och HDR bild.

Apple TV Beställ 15 september Kommer 22 september

Mjukvara

Både till Apple Watch och till telefoner och paddor kommer uppdaterad mjukvara. Ios 11 kommer den 19 september.

ios11

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *