Välkommen Huawei Honor 9

Välkommen Huawei Honor 9

Editors choice

Jag är personligen det största fanet av Huaweis mobiler. De är snygga, hållbara och kameran är så in i helvete bra att den enligt mig utklassar allt annat. Och de fortsätter spotta ut nya modeller som ger mig stort HA-begär. Honor 9 har en modern design med reflekterande 3D-glas och en metallram. Telefonen kommer med en uppgraderad kamera med dubbla linser, 12 megapixlar och 20 megapixlar, och enligt dem själva, enastående ljudkvalitet.

Honor 9 kommer i ett urval färger vars inspiration sägs hämtas från de senaste trenderna inom mode. Den unika huvudfärgen Glacier Gray är utvecklad av Honors designteam och
inspirerad av blå polaris. Glacier Gray reflekterar även ljus med ett starkt silvermetalliskt sken.

Den nya telefonen har precis som föregångaren Honor 8 en baksida av glas. Materialet är dock utvecklat till ett premium 3D-glas producerat av 15 noggrant utformade lager. När ljus reflekteras på telefonens baksida skapas ett livfullt uttryck. En sandblästrad metallram omger telefonen vilket ska bidra till en så kallad subtil design.

— Under 2017 har vi sett en renässans i designen av smartphones. Honor 9 kombinerar kvalitativ design, välarbetat hantverk och den senaste tekniken. Den moderna designen, ljusreflektionen och de innovativa färgerna tillåter användaren att uttrycka sin identitet, säger George Zhao, VD för Honor.

Uppgraderad kamera med dubbla linser

Den uppdaterade kameran har dubbla linser på telefonens baksida, en RGB-lins med 12 megapixlar och en monokrom lins med 20 megapixlar. RGB-linsen ska fånga livliga färger i detalj medan den monokroma linsen fångar kontraster och detaljer på en nivå som en RGB-lins med samma pixelstorlek inte kan. Den monokroma linsens funktioner i kombination med pixel-binning möjliggör Honor 9 att fotografera i sämre ljusförhållanden. Linsen kan också arbeta självständigt och producera svartvita bilder av hög kvalitet. Det är det här jag tycker är så bra med Huaweis telefoner och anledningen till att jag alltid rekommenderar dem när kompisar undrar vilken mobil de ska köpa.

Honor 9 är också utrustad med funktionen Moving Pictures, vilket ska göra det möjligt att se vad som händer före och efter ett foto tas. Kameran besitter dessutom en förbättrad porträttfunktion med flera redigeringsmöjligheter. Honor 9 har också kapacitet att filma i HD med 4K-upplösning.

Stark prestanda och högkvalitativt ljud

Honor 9 är utrustad med nästa generations teknologier som Kirin 960-chipset, 4GB RAM-minne och den senaste EMUI 5.1 gränssnittsversionen. De tekniska funktionerna släpper ut hela kraften i telefonens CPU- och GPU-processor och levererar förbättrade upplevelser till konsumenten inom vanliga och viktiga användningsområden. Tack vare Huawei Histen-ljudeffekt ger Honor 9 användaren ett högkvalitativt ljud. Ljudeffekten är ett resultat av ett samarbete mellan Huawei och Grammy-vinnande producenten Rainer Maillard. Huawei Histen erbjuder tre ljudlägen anpassade för olika användarscenarier. Near Mode lyfter fram ljudlager samt ljudnyanser och passar bra till att lyssna på lugn och subtil musik. Front Mode förstärker basen och är anpassad för cinematiskt ljud. Wide Mode erbjuder akustik liknande ett konserthus och frigör musikens fulla kraft. Tillsammans med Monster har Honor tagit fram equalizern Honor Purity exklusivt för Honor 9.

Nya smarta accessoarer

I samband med Honor 9-lanseringen presenterar Honor en serie av nya accessoarer. Trådlösa Honor Sport Bluetooth-hörlurar och Honor Monster-hörlurar är två av dem. Ytterligare en nyhet är smartklockan Honor Band 3. Klockan kan mäta hjärtfrekvens, spåra sömnkvaliteten och lagra löparstatistik. Den vattentäta klockan är tryckprövad till 50 meter. Honor Band 3 kommer i tre färger: Dynamic Orange, Classic Navy Blue och Carbon Black.

I Sverige kommer telefonerna finnas tillgängliga i färgerna blå (Sapphire blue), grå (Glacier Grey) och svart (Midnight Black). Rekommenderat butikspris är 4990 SEK och säljstart är den 15 augusti.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *