Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek byggd av över 400 000 LEGO® Technic delar

Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek byggd av över 400 000 LEGO® Technic delar

Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek byggd av över 400 000 LEGO® Technic delar. Dessutom, upplev känslan av att sitta i den. 

Idag presenterade LEGO Koncernen det senaste tillskottet till sitt garage: en kopia av Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek, tillverkad av över 400 000 LEGO® Technic delar. Detta fantastiska samarbete med Automobili Lamborghini visar än en gång att du kan bygga vad du än kan föreställa dig med Technic, på riktigt.

Efter förra årets lansering av LEGO® Technic Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:8 återskapar denna kopia den visionära designen hos den italienska supersportbilen i en mycket större skala. Över 154 olika typer av LEGO delar har använts för att säkerställa att denna modell förkroppsligar den futuristiska elegansen och omisskännliga silhuetten hos Lamborghini Sián, ner på minsta detaljnivå.

Lena Dixen, Senior Vice President of Product and Marketing på LEGO Koncernen säger:

 ”Våra designer älskar utmaningar, så du kan föreställa dig deras glädje när vi gav dem i uppdrag att tänka lite större än vanligt med den här modellen. De tog chansen att samarbeta med våra fantastiska designer och ingenjörer från modellproduktionsverkstaden i Kladno-fabriken i Tjeckien som bygger dessa imponerande modeller i naturlig storlek, och verkligen tänjer på gränserna för vad som är möjligt med LEGO Technic. Kreativiteten som systemet tillåter innebar att det var möjligt att autentiskt återskapa Lamborghini Sián FKP 37:S exceptionella design.” 

Skickligt samarbete mellan designer, ingenjörer och tekniker

Modellen markerar det andra samarbetet mellan de två företagens skickliga designer, ingenjörer och tekniker, och återspeglar Lamborghini Sián FKP 37:s mått ner på millimeternivå.

Det proportionellt perfekta underredet är täckt av ett intrikat lager av skräddarsydda, sexkantiga LEGO Technic delar som är sammankopplade för att forma ett energiladdat skal. Designen hyllar den sexsidiga formen som är så betydelsefull för Automobili Lamborghinis designspråk, och återfinns på den italienska supersportbilens ikoniska sexkantiga baklyktor och avgasrör.

Utsidan av Lamborghini Siáns design har återskapats i minutiös detalj. Ordet Sián betyder ”blixt” eller ”åska” på bolognesisk dialekt, så för att hylla detta såg de professionella elektrikerna på LEGO Koncernen till att lamporna och den eleganta blixten som glimtar på chassit verkligen återspeglar hur den verkliga modellens epsilonformade framlyktor och sexkantiga baklyktor tänds och släcks.

Inuti cockpit fortsätter detaljerna, med en klossbyggd ratt med det berömda Lamborghini- och den italienska flaggan, LEGO byggd instrumentpanel och racingsäten.

Det här är den första storskaliga modellen från LEGO Koncernen som är täckt av ett lager UV-färg med penseleffekt för att säkerställa att modellen varar en livstid. Färgen, som perfekt matchar den på LEGO Technic modellen i skala 1:8, applicerades av Automobili Lamborghinis officiella lackeringsverkstad för att skapa en finish värdig en supersportbil.

Resultatet: en felfri modell som kan misstas för den verkliga supersportbilen, och som stolt skapats av ett team på 15 personer efter 8 660 timmars utveckling och tålamodsprövande montering.

Sätt dig bakom ratten  

Efter den hisnande lanseringen av modellen i skala 1:8 har LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek fått ett eget fantastiskt ögonblick värdigt en supersportbil.

I LEGO Koncernens första virtuella avslöjande någonsin har den fullskaliga modellen återuppbyggts i en virtuell LEGO verkstad för att ge superbilfans och LEGO fantaster en möjlighet att komma nära inpå den imponerande modellen, samtidigt som det är helt säkert för fans runt om i världen.

Den resulterande upplevelsen är full av spänning och känslor som får tittarnas drömmar att gå i uppfyllelse genom att ge dem en chans att sätta sig bakom ratten i modellen i skala 1:8 innan de ”förvandlas” tillsammans med modellen till den fullskaliga kopian som avslöjas idag.

Upplevelsen låter tittarna utforska denna designprestation i sin egen takt: de kan sitta i förarsätet och lyssna på de skickliga designerna från Automobili Lamborghini och LEGO Koncernen som gjorde denna modell till verklighet.

För att sätta dig i förarsätet i LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek, se fler bilder, videor och modellens specifikationer, besök:https://www.legotechnicsian.com/

LEGO® Technic Lamborghini Sían FKP 37 i naturlig storlek – Fakta och siffror 

 • Över 400 000 LEGO® Technic delar totalt
 • 154 olika typer av LEGO Technic delar, inklusive 20 som är särskilt skapade för denna modell
 • Total vikt: 2 200 kg
 • 8 660 timmar för utveckling och montering:

– 5 370 timmars utvecklingstid 
– 3 290 timmars produktion 

 • Skapad av 15 design-, ingenjörs- och byggspecialister från vårt fantastiska team i Kladno i Tjeckien
 • En exakt kopia:

– Modellens mått är identiska med den verkliga modellen: 4 980 mm lång, 2 101 mm bred och 1 133 mm hög

 • Fungerande fram- och baklyktor byggda enbart av LEGO Technic delar
 • Första lackeringen med penseleffekt som applicerats av Lamborghini officiella lackerare

Fler “första gången”-prestationer

En superbil som den här förtjänar att vara banbrytande … Här är alla våra första gången-prestationer som hyllar bilens futuristiska design:

 • Första gången en LEGO modell har målats med färg med penseleffekt, som personligen applicerats av Automobili Lamborghinis officiella lackerare
 • Första gången de ikoniska designlinjerna hos en modell i naturlig storlek har lysts upp för att hedra de visionära kurvorna och den futuristiska formen hos den verkliga bilen som är så vördad av superbilfans över hela världen
 • Första gången en sexkantig form har använts för att skapa det yttre skalet av en modell för att hedra Lamborghini Sián FKP 37:s designhistoria, som är starkt inspirerad av denna form
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *