LG Objet Collection Posé – TEST

LG Objet Collection Posé – TEST

Editors choice

Trots att tv:n kan liknas med en whiteboard i ett finare kontorslandskap så bjuder den på rätt många bra lösningar även för våra hem, speciellt om du fullkomligen hatar sladdar. Kolla in LG Objet Collection Posé.

Användarvänlighet

Design

Pris

Ljud

Totalt betyg

Reader rating

Drag to rate

What's good

  • Annorlunda design, ok prislapp fantastisk bild

What's bad

  • Dåligt ljud

På baksidan av tv:n finns det nämligen möjligheter att dölja precis allt. Du har en rad olika kabelkanaler där du kan få in alla sladdar på ett snygg och smidigt sätt. Du får också en massa olika lösa delar som du kan använda efter eget tycke och smak. En av dem är en större låda som har plats för grenuttag, apple-tv, modem, böcker eller vad du nu vill fylla den med. Det kommer också med olika typer av krokar, remmar och hållare som gör det lätt att få ihop drivorna av kablar! Men det bästa måste nog ändå vara benen som också är kabelkanaler där du till exempel kan lägga kabeln till grenuttaget, för du måste ju ändå få ström från väggen.

Vill du se en film om denna? Kolla in min TikTok!

Baksidan är beige med räfflat mönster och rätt plastig men vill du göra den lite finare så följer det med ett bakstycke med tyg som ser lite mer tilltalande ut. Står tv:n mitt i rummet kan du även använda bakstycket i tyg, som en anslagstavla, och facket för att visa upp böcker. Wow, visste inte att jag behövde det. 

AI hjälper dig

LG Objet Collection Posé drivs av α9 Gen5 AI Processor som med sin avancerade AI analyserar och förbättrar både ljud och bild. Dessutom har den en funktion som heter Brightness Booster som skapar en ljusare bild för en mer filmisk upplevelse. Detta tillsammans med de olika bildlägena ger rätt förutsättningar för att få en maxad bildupplevelse. De olika bildlägena som finns är Vivid, Standard, Eco, Cinema, Sports, Game, Filmmaker, Expert (Ljust rum), Expert (Mörkt rum). Oavsett vad du väljer så kan du gå in och ändra och personalisera in i minsta detalj.

Ljudet däremot, nej tack! Du måste åtminstone addera en bas för att kunna lyssna ens på nyheterna. Men om du vill ha det stilrent och kan stå ut med ljudet från de inbyggda högtalarna så gå igenom menyerna och ställ in alla parametrar enligt best practice. Det finns ett läge där du riktar fjärrkontrollen mot tv:n från där du sitter och tv:n skickar ut ljud som fjärrkontrollen registrerar och ska på så sätt optimera ljudbilden till din sittplats. Du kan också se till att använda AI som på egen hand optimerar för bästa ljud baserat på vad du tittar på. 

Styr som en trollkarl

Fjärrkontrollen ser ut som de flesta, dock är denna vit och man kastas i någon sekund tillbaka till 80-talet men när man väl har den i handen så är den oväntat balanserad och härlig. Jag la ner Apples fjärrkontroll och njöt av att använda denna. För att ta sig runt i menyer så agerar fjärrkontrollen en mus, i luften. Eller kanske en laserpekare är mer rätt. Det är helt enkelt en pil på skärmen som du styr genom att sitta och vifta fjärrkontrollen likt Harry Potter med ett trollspö. I början är det en pärs att förstå den men ganska snart blir man van och tycker att den är superskön.

Det är inte tv:n för hemmabion men perfekt i det mer stilrena vardagsrummet där umgänge prioriteras. 

LG

4 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *