Lifesmart – en första reflektion

Lifesmart – en första reflektion

1

Japp, vi fick internet för några veckor sedan. Kan inte fatta att vi lyckats klara oss på 4G-puckar i tre år men vi hade liksom inget val. Det bästa är ju att jag föreläser om smarta hemmet men har inte en enda smart sak överhuvudtaget. Hahahahahaa!!!

Men så kom fiber till stan (Stockholm) och vips började jag kolla på ett lämpligt system att börja med. Vi hade ju ingenting och behövde grundsaker som smartplugs, hub, belysning osv. Då frågade man mig om jag ville vara med och testa LifeSmart.

Jag kollade in deras produkter och kände att det verkade ganska lovande. Jag är ingen expert på avancerade lösningar, sitter inte med en hallonpaj och bygger själv. Jag vill vara som den medelmåttiga konsumenten och det ska vara mest ”plug and play” lösningar. Så vi fick ett lass av produkter som vi installerade innan vi drog på en veckas semester.

Alla produkterna ni ser i bild har installerats och det gick så jävla snabbt och smärtfritt så vi nästan kände oss blåsta. Behöver vi verkligen inte göra mer? Nu har vi moderniserat elmätning från den tidigare Eliq-mätaren. Vi har också mätning på specifika uttag med smartpluggen, den kommer vi köpa många fler av. Vi har disco-belysning över matbordet och monitorerar köket med web-kameran.

Anekdot – min syster skulle vattna våra blommor när vi borta. Fick notis om avlarmning (Verisure) så vi drog i gång webkameran och tittade på henne och satte på ljudet och pratade med henne. Jävlar vad skraj hon blev. Skrattade så jag kissade på mig.

Appen är lätt att använda, till viss del, jag anser den vara lite för knepig för de mindre tekniskt kunniga eller oss som saknar tålamod. Men sambon anser den vara superenkel. Vi är tacksamma för att vi fick systemet innan resan för då kunde vi se hur mycket el det gick när vi inte var hemma och allt avslaget och sedan slå på vissa saker i taget för att se vad fan det är som drar galet mycket pengar i vårt hus. Så återstår lite tid av insamling av data innan vi kan göra fler analyser.

Men så här ett par veckor in så rekommenderar jag systemet extremt starkt och vi kommer själva investera i ett ANTAL av deras produkter för att bygga ut. Priset är ju också jävligt bra.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *