Mina Apple-favoriter just nu!

Mina Apple-favoriter just nu!

Vi bor i ett hem med två starka aktörer, två starka varumärken, som båda är bra – Google och Apple. Här kommer mina favoriter från Apple och varför jag älskar dem!

Apple Watch series 7

Japp, det här var den första jag köpte till mig själv. Har testat de flesta Apple Watch från första till 5:an från just Apple men de har dragit ner på presslån så är numera utan. Jag unnade mig då att köpa en eftersom att jag inte kan leva utan klockan. Jag har WiFi och den största boetten och ångrar att jag inte köpte cellular eftersom jag ofta går ut med hunden och glömmer mobilen, eller helt enkelt inte orkar ta med den då jag inte har några fickor. Men men.. Jag är av den typen som vill ha ALLA notiser hela tiden. Att bara titta till lite på klockan och avgöra om det är viktigt eller ej känns trevligare och enklare än att ta upp mobilen hela tiden. Mobilen är dessutom alltid på ljudlös, vilket inte stör någon någonstans, jag vet faktiskt inte ens vad jag har för ringsignal. Länk till Apple.

De mest nyttjade apparna

Shazam ligger alltid lättillgängligt. Speciellt när jag kör bil och lyssnar på Bandit classic rock och vill lägga till låten till min spellista på Spotify så kan jag bara klicka lätt på skärmen så lyssnar den och adderar till biblioteket.

Träning

Att registrera min träning och mina promenader. Jag glömmer dock oftast att slå på den, trots att den ligger direkt på urtavlan. 😆

Cykelkoll

Ligger under Apple hälsa. Min mens är inte riktigt som en klocka och jag har noll koll på när det är dags. Den meddelar mig i tid att snart kommer den (Baserat på statistik) och det är lätt att registrera dagarna då man blöder. Viktigt för mig med dåligt minne.

Aftonbladet

Kan inte leva utan nyhetsflasharna!!!

Fjärrkontrollen

Jag har ju Apple TV och att kunna styra den med klockan när fjärren ligger för långt bort är en dröm för någon som mig, lat jävel! Eller när hunden somnat på en och man inte vill röra sig. Hahaha!

Plånboken

Så klart.. Betalar aldrig med fysiska kort. Har också ICA-kortet där för att kunna ta en scanner utan att ta fram ett kort. Ovärderligt!! På den tiden man flög kors och tvärs så var det guld värt att ha boardingkortet i klockan.

Måste också tipsa om dessa band på Amazon!

iPhone 14 Pro Max

Egentligen skulle jag nog valt Google Pixel 7 Pro men eftersom jag är besatt av Apple Watch krävs en iPhone så det är bara att bita i hop. Men okej, så illa är det inte, jag älskar den i smyg. Framförallt gör jag allt med den. Alla TikTok-filmer, alla produktfilmer till nätbutiker, designar i Canva, tar möten osv. Den är lite för dyr för min egna plånbok men just nu har ett presslån så den ska ju tillbaka snart. Det jag älskar med iPhone är dock att det aldrig blir en “gimmick”. Alltså jämför med mobiler som är vikbara, mobiler som har typ riktig kameralins på baksidan osv. iPhone är en telefon med skärm, punkt slut! Sedan kan man tycka att varje generation inte bjuder på så mycket nytt men det är ju bra för då behöver man ju inte köpa nytt. Länk till Apple.

Apple TV

Jag har en äldre version till en äldre tv i ena vardagsrummet och den helt nya Apple TV4K nere i biorummet som har en sprillans ny LG-tv. Apple TV gör allt så jävla enkelt. På riktigt. Jag har testat Chromecast men aldrig upplevt det lika användarvänligt som Apple TV. Att jag dessutom kan sköta den via klockan eller mobilen är ju också en grym funktion. Just nu lever vi ju i streamingens era så det är Netflix, HBO, Viaplay etc som rullar mest här hemma och då tycker jag nog att Apple TV gör det enkelt för mig. Länk till Apple.

 

Mer Apple på Bloggen!

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *