Miss Geek testar Philips Airfryer XXL – det enda du behöver i köket! 🍟🍗

Miss Geek testar Philips Airfryer XXL – det enda du behöver i köket! 🍟🍗

0

Philips Airfryer XXL – en till synes enkel maskin som tar upp ännu mer plats på köksbänken men håll i hatten, det kan vara den enda maskinen du faktiskt behöver!!

Det här testet kommer väldigt lägligt då vår ugn beslutat att till hälften dö. Vi har redan en Airfryer från Philips och som vi kört rätt mycket med men vi har nog fan bara gjort pommes. Skämmes. När denna stora Philips Airfryer XXL plockades upp insåg vi att nu jävlar kan vi ju göra allt vi annars gör i ugnen.

Men vi börjar med pommes! 🍟

Här har vi testat frysta vanliga, hemmagjorda på rå potatis och hemmagjorda på rå sötpotatis. Vi har också gjort klyftor och små kuber av rå potatis. Vi har testat att göra de helt utan tillsatser och vi har testat med att addera lite matolja. Resultatet är att de frysta blir MAGISKA! Jag hade helt tröttnat på pommes innan men fick upp gnistan igen för dessa långa potatisar. Här spelade det ingen roll med eller utan olja så jag kär gärna utan. Med rå potatis blev det inte samma sak. Det var liksom för torrt så det bildades som en hinna runt om som blev torr och typ seg. Det här hände med både vanlig potatis och sötpotatis samt både med och utan lite olja. Den här maskinen är ju en AI som analyserar vad vi lagar och anpassar tid och temperatur så det är maskinen som styr hur tillagningen sker. Jag måste säga att jag är lite besviken på just den råa potatisen.

Annan frysmat

Jag har slängt in diverse frysta matvaror med panering, typ schnitzlar och fisk och det blir fantastiskt bra. En viss typ av panerad fisk vi gillar tycker jag blir lite ”soggig” i ugnen men här blir den bara spröd och god. Och fort går det.

Kan man baka?

Det finns en del tillbehörs-kit att köpa och vi hade två med. Det ena var ett grillgaller med avdelare, som var perfekt om man vill göra pommes och fisk samtidigt, och det andra var för bakning. Jag har dock inte testat bakning än men eftersom det är en varmluftsugn i miniformat så finns det ju ingen anledning att tvivla på att det funkar.

Ersätter det ugnen helt?

Njae.. Jag gör i stort sett det mesta i den här maskinen med när jag tex vill rosta grönsaker med olja, salt och peppar så känns det inte som rätt maskin, MEN jag har faktiskt inte testat så jag vågar inte svara på det. I de fall man vill att maten ska ligga och gotta sig i fettet och smakerna så är en ugnsform ett bättre alternativ skulle jag säga. Men med det sagt så använder vi maskinen väldigt mycket och är så sugen på att testa att ”grilla” en kyckling i den.

Fördelar

  • Kräver ingen uppvärmning likt en vanlig ugn
  • Det går fort som snus
  • Allt kan maskindiskas
  • Flera bra tillbehör

Nackdelar

  • Ja den tar plats på köksbänken
  • Även om det är bra att den kan diskas i maskin (ja asså inte HELA maskinen) så är det stora delar som tar faslig plats
  • Dyr

PRIS 3 700 kr

Läs mer 

 

4 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *