Miss Geeks sambo testar OnePlus 8T 🥳

Miss Geeks sambo testar OnePlus 8T 🥳

Den här gången hann jag inte med så jag lät min sambo testa det helt nya OnePlus 8T och vi kan väl säga att han är rätt nöjd. 

Vad tycker du om designen?

Äntligen har vi fått tillbaka den platta skärmen. Skärmarna med böjda kanter var kul i början men ställer till mer problem och olyckliga feltryckningar. Dessutom är det betydligt enklare att kunna sätta på skärmskydd.

Hur upplever du laddningen?

Det här är ju en av de bästa sakerna med telefonen. Nattladdningen är ett minne blott, i stället laddar jag medan jag gör mina morgonrutiner och har en telefon som räcker bra längre än en dag på jobbet.

Hur är skärmen, är det någon skillnad på olika Hz?

Den här telefonen har 120Hz och det märks tydligt. Nu när jag använt mobiler som har mellan 90 – 120Hz så kan jag inte gå tillbaka till modeller som har lägre än 90Hz. Det är en tydlig skillnad i hur snabbt man kan scrolla och hur skärmen reagerar. Det här är mitt heta tips, att inte gå under 90Hz.

Hur är kameran?

För en amatör som mig är det ok. Bildernas kvalitet kan dock variera rätt rejält i färgåtergivningen men OnePlus är bra på att skicka ut uppdateringar till telefonen så det har faktiskt blivit bättre under testperioden. Jag väljer dock hellre att ladda ner en annan kameraapp för att få bättre bilder.

Det som är bra med telefonens egna kamera är gränssnittet, det är klart och tydligt och enkelt att använda.

Vad tycker du inte är bra eller inte har fungerat?

Trådlös laddning vore ju toppen om det fanns. Men man kan ju inte få allt, priset är ju så bra så man kan skippa det.

Övriga bra saker

Lanserades med Android 11 och OnePlus är generellt väldigt snabba på uppdateringar, vara snabb på nyaste Android och att lyssna på sitt community.

PRESSMEDDELANDE

Ultrasnabb laddning, ultrasmidig scrollning – OnePlus lanserar flaggskeppstelefonen OnePlus 8T

Premiumtelefon med nästa generationens smartphone-funktioner – Warp Charge 65, branschledande

120Hz fluid display och OxygenOS 11

Globala techföretaget OnePlus lanserade idag deras nyaste flaggskepps-smartphone, OnePlus 8T. Efter framgången med OnePlus 8-serien tidigare i år pushar OnePlus återigen gränserna. Detta genom att implementera flera nästa generationens-teknik i OnePlus 8T. Bland annat en nyligen kalibrerad 120Hz Fluid AMOLED-skärm och företagets snabbaste laddningslösning någonsin – Warp Charge 65.

– Med OnePlus 8T erbjuder vi funktioner på pro-nivå för ännu fler användare i vår produktportfölj av smartphones. OnePlus 8T har en klassledande 120Hz AMOLED-skärm, vår uppgraderade 65 W snabbladdningsteknik och vår senaste mjukvara i OxygenOS 11. OnePlus 8T erbjuder ett mäktigt paket med kraftfull hårdvara och smidig mjukvara, säger Pete Lau, grundare och VD för OnePlus.

Warp Charge 65 – Batteri hela dagen på 15 minuter

Warp Charge 65 är OnePlus mest avancerade laddningslösning någonsin och erbjuder batteri hela dagen på bara 15 minuter. Den använder laddningsteknik med dubbla batterier för att snabbt fylla på den stora totala kapaciteten på 4500 mAh och tar bara 39 minuter att slutföra en fulladdning vid normal användning, vilket gör att laddning över natten inte längre behövs. OnePlus 8T är utrustad med 12 temperatursensorer, tillsammans med ett extra säkerhetschip i adaptern och kabeln. På så sätt är laddningstemperaturerna på en bekväm nivå medan de arbetar vid toppeffekt på 65W. Oavsett om du gör dig redo för arbete på morgonen eller tar en snabb paus under dagen så laddar du din OnePlus 8T otroligt snabbt.

120Hz fluid AMOLED-skärm

OnePlus 8T med dess 120Hz Fluid AMOLED-skärm är den första platta 120Hz-skärmen någonsin som fått betyget A+ från DisplayMate. Varje svep eller scrollande över panelen är så smidigt och snyggt så att användare kan njuta av de mest intensiva spelen med anmärkningsvärt flyt. Med en Just Noticeable Color Difference (JNCD) på cirka 0,3 har OnePlus 8T-skärmen den högsta färgnoggrannheten i branschen. Den flexibla FHD+ 2.5D skärmen har också en maximal ljusstyrka på upp till 1100 nits, vilket ger tydligare bilder även i starkt solljus. Dessutom så finns 8192 nivåer av ljusstyrka på OnePlus 8T. Vilket gör att övergångarna mellan olika ljusinställningar känns naturliga och bekväma.

Överlägsen kraft och prestanda

OnePlus 8T är utrustad med flaggskeppet Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplattform med ett Snapdragon X55 5G Modem-RF-system, vilket möjliggör för 5G-anslutning på flera gigabits. Dessutom ger det fotografering av professionell kvalitet i Gigapixel-hastigheter, spel på stationär nivå med ultra-realistisk grafik och intuitiva AI-upplevelser. Den överlägsna kraften kompletteras ytterligare med stöd för dual-mode NSA + SA 5G och Wi-Fi 6 för snabbare och mer tillförlitliga datahastigheter. Med upp till 256 GB UFS 3.1-flashlagring ger OnePlus 8T snabbare och stabilare prestanda. Den exceptionella hårdvaran möjliggör 4K-videoinspelning- och uppspelning med mindre batteripåfrestning. Vilket gör att användare kan dra nytta av 5G-nätverkens hastighet för att streama och spela när de är på språng och har tillgång till 5G.

Avancerat fyrkamera-system

OnePlus 8T har ett mångsidigt kamerasystem som är utformat för att effektivt fånga varje ögonblick i skarpa detaljer. Fyrkamera-systemet innehåller en 48MP huvudkamera med optisk bildstabilisering, ett 16MP ultra-vidvinkelobjektiv och dedikerade makro- och monokroma linser, så att användare har flera alternativ till sin fotograferingsupplevelse. Det stora 123-graders synfältet på ultra-vidvinkeln på OnePlus 8T ger ett nytt perspektiv för inramning av bilder så att användare med säkerhet kan fånga stora landskap, expansiv arkitektur och andra vidvinkelmotiv i full vy. Linsen återskapar tydliga bilder i olika ljusförhållanden – även på natten eller i mörkret på grund av det förbättrade Nightscape-läget. Det mångsidiga kamerapaketet OnePlus 8T hjälper dig även fånga de mest actionfyllda ögonblicken tack vare avancerad videostabiliseringsmjukvara. Det nya videoporträttläget producerar levande klipp med en naturlig bokeh-effekt baserad på förbättrad AI.

Vacker design

OnePlus 8T finns i två nya vackra färger: Aquamarine Green och Lunar Silver. Aquamarine Green- versionen utnyttjar diffus reflektion, en form av ljusbrytning som sprider ljus i en expansiv uppsättning vinklar och riktningar och ger en ren, glänsande yta som lämnar färre fingeravtryck på det glansiga glasets baksida. Den nya Lunar Silver-varianten kombinerar den senaste iterationen av OnePlus premium matt-frostat glas med en lugnande grå ton för att skapa den perfekta balansen mellan estetisk elegans och oöverträffad komfort.

OxygenOS 11 – Otroligt smidigt

OnePlus 8T är inte bara den första OnePlus-enheten som levereras med den senaste versionen av OnePlus operativsystem, OxygenOS 11, direkt ur lådan – det är också den första globala smartphone som inte tillverkats av Google som lanseras med Android 11. OxygenOS 11 ökar OnePlus-upplevelsen med en förbättrad layout och design. OOS11 får användbara funktioner som gör enhandsanvändning enklare och bättre. OxygenOS 11 har också en mängd nyligen optimerade animationer och gester, liksom många anpassningar för att möta dina personliga preferenser. Tillexempel 11 nya Always On Display- klockalternativ, förbättrade enhandsgester och Zen Mode 2.0. Det fräscha utseendet ger användare möjlighet att effektivisera och njuta av en mer förfinad, personlig användarupplevelse.

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *