Här kommer OnePlus 9 PRO + en överraskning!

Här kommer OnePlus 9 PRO + en överraskning!

One Plus 9 PRO flaggskepp

Då var det dags för OnePlus senaste flaggskepp att göra entré, One Plus 9 PRO, och vi har redan testat den i några dagar. 

Det kom en leverans med både 9 PRO och 9 som vi laddat upp och testat under några dagar och min sambo som är hardcore OnePlus-fan var eld och lågor. De förbättringar som gjorts sedan den tidigare modellen är tydliga och det är värt pengarna att uppgradera. Jag frågade sambon om hans upplevelser och här är hans första tankar.

Batteriet och laddning

OnePlus har länge varit bra på just batteriets hållbarhet och laddningen och nu har man steppat upp det ännu lite till. På 30 minuter har vi laddat upp den från 0 till 100% med sladd. Galet ju.. Lägg till 20 minuter så får du 100% batteri genom trådlös laddning. Batteriångest är inte aktuellt här speciellt som batteriet också håller väldigt bra med 402 mAh. En ytterst okvalificerad gissning är att den adaptiva skärmen kan vara en stor del till detta, med det menas att den stryper uppdateringsfrekvensen när telefonen bara visar sin ”always-on” skärm tex. Men imponerade är vi i alla fall.

Skärmen på nya OnePlus 9 PRO flaggskepp

Nu har man valt att tona ner de böjda kanterna för att undvika alla misstag när man kommer åt skärmen, men den lilla böjningen gör ändå att vi kan dra nytta av de effekter som är förknippade med kanterna som tex ljus och färger som talar om för oss att det ringer osv.

Skärmen i övrigt är superskarp och ljusstark och snabb som fan.

Kameran i Oneplus 9 pro

Nu har man äntligen börjat tagit tag i det som varit OnePlus akilleshäl, kameran. Man har valt att gå i hop med anrika Hasselblad som denna gången bidrar med bla deras specialitet färg. Bilderna ska få naturlig färgkalibrering och vi ser fram emot att testa i fler miljöer. Men kul att de äntligen tar tag i detta.

Om du använder PRO läget på kameran säger dem att det ska möjligt att verkligen skapa konst av dina bilder och dessutom i RAW om du känner för det.

Här är några bilder vi tog i dagsljus och med autoläget.

Pris och tillgänglighet på Oneplus 9 pRO

OnePlus 9 Pro kommer att kunna förbokas från 23 Mars, klockan 16.30. Med start 31 Mars kommer OnePlus 9 Pro att säljas. Den kommer finnas tillgänglig hos OnePlus, Telenor, Telia, Elgiganten, Webhallen, NetOnNet, INET, Dustin och Media Markt. OnePlus 9 Pro kommer i tre färger, Morning Mist, Pine Green och Stellar Black och i dessa konfigurationer:

  • OnePlus 9 Pro – 8 GB RAM + 128 GB Lagring – 9,690.00 SEK
  • OnePlus 9 Pro – 12 GB RAM + 256 GB Lagring – 10,690.00 SEK

OnePlus 9 kommer att kunna förbokas från 23 Mars, klockan 16.30. Med start 26 april kommer OnePlus 9 att säljas. Den kommer finnas tillgänglig hos OnePlus, Telenor, Telia, Elgiganten, Webhallen, NetOnNet, INET, Dustin och Media Markt. OnePlus 9 kommer i tre färger, Winter Mist, Arctic Sky och Astral Black och i dessa konfigurationer:

  • OnePlus 9 – 8 GB RAM + 128 GB Lagring – 7,690.00 SEK
  • OnePlus 9 – 12 GB RAM + 256 GB Lagring – 8,690.00 SEK

Vad var överraskningen?

ÄNTLIGEN! One Plus släpper en klocka, OnePlus Watch. Har tjatat på det här ett tag och äntligen kom den. Den har tyvärr inte kommit fysiskt till oss än men snart får vi chansen att testa även den.

OnePlus Watch kommer att kunna förbokas från 14 april och kommer att börja säljas 26 April med ett pris på 1690 SEK.

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *