MWC – HUAWEI HONOR 5X (KOLLA PRISET)

MWC – HUAWEI HONOR 5X (KOLLA PRISET)

Huaweis ungdomliga märke Honor kommer med en ny modell – 5X. Märket är riktat till det de kallar för Millenials och bygger på metallskal, fingeravtrycksläsning i toppklass och en prestanda som funkar för kraven man idag ställer på sin mobil.

Designen är inspirerad av det berömda Guggenheim-museet i Spanien, som utgör ett enastående exempel på futuristisk konst kombinerad med arkitektur i världsklass och är en hyllning till dess legendariska skapare, Frank Gehry. Jag vet inte om jag personligen kan se den kopplingen men så är jag inte konstvetare heller. Tanken är i alla fall att telefonens design ska andas premium men säljas till ett bättre pris.

honor5x_2000x1000

Honor 5X kommer med andra generationens FPC-fingeravtryckssensor som ger större noggrannhet och 0,5 sekunds upplåsningstid. Den adaptiva sensorn ska lära sig dina fingeravtryck efterhand som du använder telefonen och förhindrar misslyckade upplåsningsförsök. Sensorn stödjer även olika gester såsom möjligheten att ringa vänner, starta appar och ta bilder. Dessutom kan du styra fältet för notiser, stänga av larmet och mycket mer med FPC-sensorn.

Honor 5X är utrustad med en 5.5”, multi-touch 1080p full-HD IPS display. Den bakre kameran på Honor 5X är en 13MP kamera från Sony med smartimage 3.0 bildprocessor. På framsidan sitter en 5MP kamera med f2,4 bländaröppning och 22 mm vidvinkel.

– Honor 5X är vår ”no nonsense smartphone” som levererar allt det som millenials behöver i sitt digitala liv, säger George Zhao, president för Honor.

– Sedan vi grundade Honor för två år sedan har vi fokuserat på en ung digital livsstil och coola och ikoniska telefoner till ett överkomligt pris. Med Honor 5X tar vi ytterligare ett steg för att befästa vår position på marknaden och erbjuder en suverän telefon för en tekniktörstande målgrupp.

Honor 5X släpps i färgerna Grey, Gold och Silver. Det preliminära rekommenderade konsumentpriset är 2990 SEK.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *