Nu kan du köpa Polestar 2 i Sverige

Nu kan du köpa Polestar 2 i Sverige

0

Nu kan du köpa Polestar 2 i Sverige

Idag startar försäljningen av den eldrivna prestandabilen Polestar 2 i Norge och Sverige.

Sedan lanseringen den 27 februari 2019, har många människor visat intresse för Polestar 2, och sedan ett par veckor har kunder i Norden kunnat bekräfta
sin beställning. Leveranser till de nordbor som redan nu lagt beställning kommer påbörjas under sommaren 2020.

Nu kan alltså även kunder i Norden som inte tidigare lagt en reservation beställa en Polestar 2 på polestar.se för att säkra leverans under 2020.

Den initiala orderingången är ett mått på den stora efterfrågan på bilarna. ”För många kommer Polestar 2 vara deras första elbil, men vi ser även en stark
efterfrågan från kunder som är inne på sin andra eller tredje elbil, vilket är ett mycket gott betyg på vårt erbjudande” kommenterar Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer för Polestar.

408 hästar och 0-100 på 4,7 sekunder

Drivlinan i Polestar 2 utgörs av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Tillsammans levererar de 408 hästkrafter och 660 Nm, där målet är en acceleration 0–100 km/h på 4,7 sekunder. Modellen är också fyrhjulsdriven vilket både borgar för bra stabilitet under aktiv körning och bra framkomlighet vid vinterväglag. Modellen är en femdörrars fastback med ett batteri på 78kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 470 kilometer WLTP på en laddning.

Men, Polestar 2 är inte bara byggd för att vara underhållande. Den ska också fungera som en praktisk familjebil, både i vardagstrafik och på långresor. En avgörande faktor här är placeringen av batteriet som har integrerats i golvet och därför inte tar upp onödigt utrymme. Polestar 2 är därför femsitsig och har gott om utrymme för passagerare. För smidig montering av barnstolar finns ISOFIX både på det främre passagerarsätet och i baksätet.

Bakom den breda bakluckan finns ett ordentligt lastutrymme på 405 liter. Tack vare att Polestar 2 inte har någon förbränningsmotor finns även plats för ett främre bagageutrymme på 35 liter. Behöver man lasta ännu mer fäller man det delbara baksätet (60/40). Polestar 2 kan också utrustas med takräcke och kan då ta ytterligare 75 kilo last.

1500 kilo i dragvikt!

Polestar 2 går att beställa med en elektriskt infällbar dragkrok. Den tillåtna dragvikten är den högsta inom segmentet kompakta elbilar: modellen är godkänd för 1 500 kilo, vilket räcker för normalstora husvagnar och många hästsläp.

Modellen också en hel del annan intressant teknik. Ett bra exempel: som den första bilen i världen kommer Polestar 2 med ett integrerat infotainmentsystem från Android. Det ger föraren tillgång till inbäddade Google-tjänster som Google Assistant, Google Maps och Google Play Store. Röststyrning och en 11-tums pekskärm används för interaktionen med det nya gränssnittet.

Från och med 29 januari går det att beställa Polestar 2. Bilarna, som är välutrustade i standardutförande, kostar från 659 000 kronor 1 , innan avdrag för klimatbonus. Polestar 2 går också att utrusta med ett Performance-paket som ska ge ännu bättre vägegenskaper. I paketet, som kostar 60 000 kronor, ingår avancerade stötdämpare från svenska Öhlins, Brembo-bromsar och smidda 20-tumsfälgar.

Fömånsvärdet för Polestar 2 beräknas till 2,360 kronor netto vid 55 % marginalskatt.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *