Ny aktör tar klivet in på svenska mobilmarknaden – Razer Phone

Ny aktör tar klivet in på svenska mobilmarknaden – Razer Phone

0

Pressmeddelande från TRE

Razer som är en världsledande hårdvaruaktör inom gaming tar klivet in på mobilmarknaden genom att lansera Razer Phone — en kraftfull telefon optimerad för underhållning och gaming. I Sverige blir mobiloperatören Tre exklusiv återförsäljare till telefonen med säljstart den 17 november.

Under ett lanseringsevent i London igår kväll avtäcktes Razers nya storsatsning — Razer Phone. Företaget har tagit sin kunskap och erfarenhet inom gaming vidare till mobilplattformen och fokus under utvecklingen har varit att skapa en mobil som är optimerad för underhållning och gaming.

I Sverige blir mobiloperatören Tre exklusiv återförsäljare av Razer Phone. Samarbetet mellan Tre och Razer utannonserades tidigare i år då de båda bolagen berättade att man hade ingått en global strategisk allians, tillika Razers första samarbete med en mobiloperatör, för en gemensam satsning på gaming för mobila plattformar. Säljstart i Sverige för Razer Phone blir den 17 november.

— Det känns väldigt kul för oss. Razer är ett starkt varumärke som har en dedikerad community i Sverige. Det här är ett välkommet tillskott på mobilmarknaden från en aktör med stor kunskap och erfarenhet inom gaming, ett område som hela tiden växer sig starkare på mobilplattformen, säger Johan Lindahl, Head of Devices på 3 Sverige.

För att klara de tuffa kraven är Razer Phone utrustad med 5,72-tums IGZO-display med stöd för 120Hz uppdateringsfrekvens och den senaste processorn från Qualcomm, Snapdragon 835, med 8GB RAM för en flytande spelupplevelse helt utan lagg.

Med ett 4 000mAh-batteri, ett av det mest kraftfulla på marknaden, ska användare kunna konsumera underhållning och spela i stort sett obegränsat utan att behöva oroa sig för att batterisymbolen går ner på rött. Razer Phone är även försedd med framåtriktade THX-certifierade stereohögtalare från Dolby ATMOS med dubbla förstärkare.

Razer Phone kommer att säljas med olika abonnemang där priset ligger mellan 449 till 599 kronor i månaden beroende på mängden surf. Intresserade kan läsa mer om Razer Phone och förboka sitt exemplar på tre.se redan idag.