Wallenrud testar Apple Airpods

Wallenrud testar Apple Airpods

0

Sent, jag vet. Men det har varit lite kommunikationsfel mellan mig och Apple men nu verkar vi ha fått tag på varandra igen. Jag bad om att få testa Airpodsen och fick en leverans på 6 produkter. Jaja.. 

Totalt dissade

Airpodsen dissade jag i samma sekund som de presenterades. De var fula, kan definitivt inte sitta fast i öronen och låter nog hemskt. Domen var hård. Jag och min sambo har generellt problem med in-ear, vi hittar nästan aldrig några som passar någon av oss så vi har gått över till att bara använda over-ear. Läs om alla typer av hörlurar här. 

Jag följer en grupp på Facebook, Applebubblan, och där pratades det väldigt gott om hörlurarna, men det avfärdade jag med att bubblan är full med så kallade ”fanboys” som gillar allt Apple gör oavsett.

Inte helt hopplösa

Så kom dem. Tillsammans med en iPhone 8 Plus. Jag laddade båda och väntade förhoppningsfullt på att få testa. Att synka dem med telefonen gick oerhört smidigt, alla klarar det liksom. Smidig fodral som agerar batteri till lurarna, så när du sätter i dem där så laddas dem. Lurarna är fortfarande fula, enligt mig, och jag är både glad och lite brydd över att jag kan täcka öronen med håret – om ni fattar vad jag menar.

Men, här kommer den största överraskningen – ljudet är förvånansvärt bra!! Jag kunde inte ana att Apple skapat hörlurar som levererar ett ok ljud. Jag lyssnade på massor av olika sorters musik, pratade i dem och lyssnade på podcasts. Allt lät jättebra! Dock tror jag att de fortfarande läcker ganska mycket ljud ut, vilket alla Apples lurar gör och alltid har gjort. Ljudet är ganska balanserat med en bas som hörs men inte tar över, jag förväntar mig inte perfektion och får det inte heller, men jag är förvånad.

När du tar ut dem ur öronen slutar det låta, de pausar åt dig. Det är perfekt när du står i kassan och ska betala eller bara möter någon som frågar något, ett smidigt sätt att pausa på. Dessutom har ju lurarna en touch-funktion som låter dig göra saker som pausa och byta låt. Har du dessutom Apples klocka så kan du styra musiken även där.

När jag pratade med folk i telefon så frågade jag hela tiden vad de ansåg om ljudet och ingen kunde gissa att jag pratade i ett headset. Av alla de headset/hörlurar jag har så låter 99% av dem illa vid tal men Apple har gjort ett bra jobb här.

Nej, de passar inte!

Passformen i örat? Suger… Men det har jag förstått att det gör på många, även fan-boysen i Applebubblan. Hade det varit mina lurar hade jag skaffat gummiöverdrag som skulle göra att de inte glider ur lika lätt. Typ dessa..

Klicka på bilden för länk till Amazon!

Sammanfattning

Jag gillar dem. Jag gillar smidigheten och ljudet både när jag lyssnar på musik men även hur min röst låter för den jag pratar i telefon med. Priset är inte heller helt fel, de kostar just nu 1 795 kr och det är inte så dyrt för vad du får.

Jag ger dem 4 av 5 där avdraget gäller den usla passformen.

Här kan du köpa dem!

4 / 5 stars