Nya DJI Mini 3 Pro: Den första premiumdrönaren som kan flyga i stan

Nya DJI Mini 3 Pro: Den första premiumdrönaren som kan flyga i stan

Jag är så jävla sugen på att lära mig flyga med drönare. Gärna en svindyr proffsmaskin som en DJI då så klart… Ska jag investera i en DJI Mini 3 Pro?

Nä, så klart inte. Jag har egentligen INGEN användning av en men det vore ju ändå lite kul att leka med. Nu har DJI i alla fall släppt DJI Mini 3 Pro.

DJI lanserar i dag DJI Mini 3 Pro – en ultralätt och kompakt drönare för proffs och krävande konsumenter och som med en vikt på mindre än 250 gram (249 gram) kan användas i miljöer där större drönare kräver särskilda tillstånd, bland annat i stadsmiljöer och inomhus. Detta ger drönarpiloten helt nya kreativa möjligheter.

DJI Mini 3 Pro har en helt ny design och är optimerad för att få ut det mesta av alla flygningar. Genom en mer ergonomisk konstruktion, bredare propellrar och ett intelligentare system för att upptäcka och undvika hinder, plus ett större batteri, får du längre och säkrare flygningar med DJI 3 Mini Pro. DJI Mini 3 Pro har en flygtid på 34 minuter. DJI Mini 3 Pro kan köpas med en Smart Controller som har en starkt upplyst skärm, så att du inte behöver använda mobiltelefonen för att styra drönaren.

Behöver inga drönartillstånd

Den inbyggda gimbalen, som rymmer den större 0,8-tums CMOS-bildsensorn med HDR-stöd, ger större möjligheter att få den perfekta videobilden – även i trånga miljöer.

Den nya sensorn tar också riktigt vackra fotografier tack vare större 2,4 μm-pixlar och en bländare på f/1,7. Video går att spela in i RAW-format med 4K/60 fps och om alla detaljer ska förevigas kan du göra dramatiska klipp i slow motion med 1080p/120fps.

Även om DJI Mini 3 Pro är fullpackad med den mest avancerade tekniken och ett större batteri så väger den mindre än någonsin. Vikten på 249 gram innebär att DJI Mini 3 Pro ligger strax under gränsen på 250 gram och därför inte kräver särskilt tillstånd för att flyga i bebyggda områden, vilket ger oanade kreativa möjligheter för innehållsskapare, drönarpiloter och fotografer. Allt kompletteras av Mini 3 Pro-drönarens hopfällbara design som gör den lätt att ha med sig överallt och att den är redo att flyga på nolltid.

Redo för både stan och skogen

Tack vare marknadens mest avancerade videoöverföringssystem DJI O3 går det att livestreama 1080p/30 fps-video på så långa avstånd som upp till 6 kilometer. Och signalen förblir kraftfull oavsett om du är i stan eller i skogen.

DJI Mini 3 Pro har också en lång rad avancerade funktioner som hjälper såväl professionella som nybörjare att både flyga och att spela in fantastiskt bildmaterial.

True Vertical Shooting underlättar att ta bilder i både liggande och stående format genom att rotera den inbyggda gimbalen 90 grader så att bilden inte behöver beskäras, och med en rad automatiska spårningssystem kan du skapa häftiga, automatiska sekvenser.

Mastershot-funktionen är en favorit som framför allt hjälper nybörjare inom drönarfotografering. Välj bara motiv och låt drönaren göra resten. Genom avancerade flygningar och automatisk klippning skapar Mini 3 Pro små färdiga och filmiskt snygga sekvenser som är färdiga att användas. Detsamma görs av den inbyggda Timelapse-funktionen – och allt kan delas via den inbyggda QuickTransfer-funktionen.

Viktiga specifikationer

 • Maximal flyghöjd: 4 000 meter
 • Maximal flygtid: 34 minuter (standardbatteri)
 • Maximal hastighet: 16 m/s (S-läge), 10 m/s (N-läge), 6 m/s (C-läge)
 • Maximal flygsträcka: 18 km
 • Maximalt vindmotstånd: 29 till 38 km/h (nivå 5)
 • Trådlöst internet: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: 5.2
 • Driftstemperatur: 0 till 40 °C
 • Global navigering: GPS + Galileo + BeiDou
 • Sensor/effektiva pixlar: 0,8-tums CMOS/48 Mp
 • Objektiv: FOV: 82,1 / Motsvarande format: 24 mm – Bländare: f / 1,7 / Räckvidd: från 1 m till ∞
 • Video: 4K/2,7K/FHD/Slow Motion: 1920 x 1080
 • QuickShot: Dronie, Raket, Cirkel, Spiral, Asteroid, Bumerang

Mer information HÄR

Pris och tillgänglighet

DJI Mini 3 Pro kan förbeställas i Sverige via utvalda återförsäljare från och med 10 maj, med leverans från 17 maj. Riktpriserna är som följer:

9099 kr. – DJI Mini 3 Pro (GL)
10899 kr. – DJI Mini 3 Pro (DJI RC) (GL)

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *