Nya Qashqai är mysig

Nya Qashqai är mysig

14

 

Jag har inte testat förra generationen så jag kan inte på något sätt jämföra. Men jag har kört runt lite nu i den nya uppdatera versionen och här är min dom. 

Utsidan

Här tycker jag Nissan har gjort det bra. Snygga linjer, alla sidor på bilen går i hop bra och det är en fin helhet. Jag tycker den är snygg och något jag själv kan se mig köra omkring i. Glastaket ger en extra rymd och ljus i kupén. Mot förra modellen så har denna sänkts något men blivit större på alla andra ledder, inte mycket men lite.

10

Insidan

Här tycker jag också man jobbat bra på allt från stolar och materialval till den tekniska utrustningen. Navigation, radio och bildator är lätta att hantera. Förarstolen är väldigt skön och jag har en bra blick runt bilen. Min bil var ganska sober i mörkt grått, eller traditionellt, och det finns lite klädslar att välja mellan. Baksätet var rymligt och lastutrymmet har blivit större och är extremt mångsidigt med16 bagagekombinationer, inklusive dolda fack för värdesaker och möjligheten att ta bort alla fack så att du får ett enda stort utrymme där du får plats med föremål av alla storlekar och former. Dessutom är det ingen kant att lyfta över utan det är en bra lastnivå.

Det fanns även gott om förvaring i fram med mugghållare, plats för mobiler och mycket annat.

Skärmavbild 2014-04-08 kl. 20.14.51

 

 

 

 

 

 

 

 

18

Köra då?

Mjuk.. nästan för mjuk. Man gungar fram på motorvägen och pedalerna är i bland lite för mjuka. Men på det stora hela är den väldigt skön att framföra på alla typer av vägar. Jag har suttit i köer, kört fort och fickparkerat och njutit av varje sekund. Med hjälp av kamerorna som simulerar en helikoptervy blir det skitenkelt att backa och trixa.

Min bil gick på diesel och var så där lagom kvick, lite seg på 1:an och 2:an men inte så illa, och så hade jag utrustningsnivån TEKNA.

Jag har ju ingen familj eller husdjur och jag kör inte till och från jobbet så det blev inte så värst mycket testande. Men jag tycker helt klart att detta är en suverän bil för pengarna.

Skärmavbild 2014-04-08 kl. 20.13.08

4 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *