Nyheter från Apple

Nyheter från Apple

Nyheter från Apple

Apple har släppt lite nyheter nyligen som för många kanske flög lite under radarn. Men jag är här för att berätta om de viktigaste detaljerna.

iPad PRO

En ny iPad PRO har släppts som för varje uppdatering mer och mer kan ersätta en dator. Man har jobbat både på skärmen, kameran, mikrofonerna och en rad andra uppdateringar. Man har samtidigt uppdaterat operativsystemet så med det nya tangentbordet man kan köpa till kan nyttja en styrplatta, en extremt efterlängtad detalj.

”Nya iPad Pro har avancerad teknik som tidigare aldrig funnits på mobila enheter”, säger Apples vice vd för Worldwide Marketing Phil Schiller. ”Den kombinerar den mest avancerade mobila skärmen med kraftfulla prestanda, proffskameror, proffsljud, banbrytande LiDAR-teknik och nya Magic Keyboard med styrplatta. Det här är ytterligare ett enormt steg framåt för iPad. Det finns ingen annan enhet i världen som liknar nya iPad Pro och vi tror att våra kunder kommer att älska den.”

11″ pris från 9 995 SEK

12,9″ pris från 12 495 SEK

Det är första gången på länge som mitt köpsug kickar in. Nu jävlar är iPaden tillräckligt komplett för att jag ska kunna jobba med den. Apple är lite snålare på testmodeller nuförtiden så räkna inte med ett test, men läs mer om den här.

MacBook Air

En uppdaterad MacBook Air har också släppts. Den populäraste Mac-modellen är nu dubbelt så snabb, med nytt Magic Keyboard och dubbelt så mycket lagringsutrymme. Nya MacBook Air har upp till dubbelt så snabb processor och upp till 80 procent snabbare grafik. De tidigare nya tangentbordet fick mycket skit. Det gick sönder och Apple fick laga och byta ut en hel del tangentbord, nu har man uppdaterat det och i denna nya Air ska den uppdaterade varianten finnas.

”Mac, och i synnerhet MacBook Air, är otroligt populär bland allt från studenter och konsumenter som köper sin första dator till kunder som är ute efter att uppgradera. Det här är en enorm uppdatering som medför dubbelt så höga prestanda, ett nytt Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme, ett nytt lägre pris på 12 995 SEK och ett ännu mer förmånligt pris för utbildningskunder”, säger Tom Boger, Apples Senior Director för Mac and iPad Product Marketing. ”MacBook Air är världens bästa konsumentdator. Den har en underbart tunn och lätt design, fantastisk Retina-skärm, imponerande batteritid och kraftfulla, lättanvända macOS.”

En perfekt instegsdator om man sysslar med extremt resurskrävande saker som filmredigering tex. Läs mer om MacBook Air här.

Finns i färgerna rymdgrå, guld och silver.

Pris från 12 995,00 kr

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *