Prylexpertens tips till krislådan!

Man vill inte tro på att en allvarlig kris kommer, men vi har på kort tid gått igenom en pandemi och nu ett krig som vi inte vet hur det kommer sluta, om det kommer sluta!

Jag tänkte tipsa om några prylar att ha med i krislådan. Jag är ingen expert på området så för att göra en komplett krislåda hänvisar jag vidare till dessa sidor.

EcoFlow RIVER

EcoFlow River är en powerstation med 288 Wh. Du har möjlighet att ladda upp till 9 enheter och kraften är tillräcklig för de flesta situationer! EcoFlow River är den senaste modellen med den patenterade X-stream funktionen som gör att du kan ladda upp EcoFlow River till 80 % på endast 1 timme. Oumbärlig vid camping, som reservaggregat eller i elbilen för nödsituationer.

Driv 9 enheter samtidigt – 2x vägguttag, 3x USB-A, 2x USB-C och 1x 12V
Ladda upp via solpaneler – Upp till 200W kan anslutas
Pris: 4 799 kr Ecoflow

Vevradio med ficklampa och powerbank

  •  Dynamoradio för utflykter och nödsituationer.
  •  Vevradio som nödladdar din mobiltelefon genom USB-A-uttaget.
  •  Laddas med hjälp av vev, solcell eller USB-kabel.
  •  Packa med den på hajk, vandrings- eller fisketurer.
  •  Viktig utrustning för prepplådan – bör ingå i allas krisberedskap.

Pris: 349 kr Clas Ohlson

Ficklampa

Investera i några riktigt bra ficklampor som håller. Tänk på ljusstyrkan och köp kvalitet. Glöm inte att också bunkra med vanliga batterier, uppladdningsbara blir tufft att ladda om man inte har el.

Pris: olika Kolla in denna sida!

Batterier

Laddbara batterier i all ära men är krisen ett faktum så måste vi ha tillgång till vanliga batterier. Bunkra upp i de flesta storlekar så du har till ficklamporna bla.

Pris: olika Kolla in Kjell & Co.

Powerbanks

Är vi utan ström men mobilnätet funkar kan det vara bra att ha en trave uppladdade powerbanks nära. Funkar ju bra till mobiler och surfplattor och annat som behöver laddas upp.

Pris: olika Läs M3:s test av powerbanks.

Solceller

När solen skiner så kan du passa på att ladda upp saker med solceller. Antingen har du lampor med solceller eller större batterier som laddas upp med solceller. De kommer i alla möjliga former och modeller.

Klicka på bilden för att komma till laddaren!

Klicka på bilden för att komma till solcellen

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *